REPORT

 

Report z Terminal B Platform 2 od Mikyho Rizka

V páteční večer byl opravdu velký výběr klubových akcí, které noční Praha mohla nabídnout. Kromě hudby vás mohla nalákat i nevšední místa. Jedním z nich byl i nově otevřený prostor Terminal B...

 

V řadě druhý večírek začal zcela nevšedně. Pro hudební nadšence, kteří nejenom mixují hudbu, ale také rádi tvoří v programech Ableton a Logic Pro, byl připraven workshop o který se postarali sami účinkující. South London Ordnance z Londýna a Locked Groove z Berlína rozdali pár rad ohledně stavby tracku. Vše se odehrálo v music baru Futurum. Kdo vydržel na workshopu až do konce, měl hodinku na to, aby se přesunul na Nákladové nádraží, kde už od desáté hodiny vyplňovali prostor DJs z domácí scény Jock The Lock a po něm AhZ.

Terminal B

Příchod k Terminálu B je zajímavý sám o sobě. Kousek od hlavní brány nákladového nádraží směrem do nasvíceného nočního prostoru tohoto skladového docku, prostor nabízí svoji ojedinělost. Ke vchodu mě už vedly basy, které se neudržely v prostoru a celkový nádech nového místa na mě zapůsobil svojí zajímavostí a jednoduchostí. Na poslech kvalitní hudby, o kterou se už staral Berlíňan LG svým elektro basovým housem, mě Terminál vtáhnul ihned. Bar je stavěn přímo naproti pódiu, takže vám neunikne jediný mix při čekaní na drink.

Terminal B

Po zrychlení tempa od londýnského SLO na mě začala působit energie, kterou jsem dlouho na párty nepocítil. Mohly za to jeho tech-bass minimal set, který byl v prostoru haly opravdu kvalitně ozvučen a masivní vizuální projekce od seskupení KinocirKus. Projekce byla opravdu kvalitní, vyplňovala celou zadní zeď za DJem a nosné sloupy haly, mezi kterými jsem si užíval tento příběh plný energie.

Terminal B

Musím uznat, že Terminal B a páteční akce byla trochu o něčem jiném a to se také možná podepsalo na návštěvnosti. I když mě osobně to nevadilo, sdílet takto radost z hudby s pár nadšenci... Možná také většinu lidí odradil vstup na jména a na styl hudby, který není zrovna všední. Místo dveří deka, místo TOI TOI buňka s klasickými toaletami a žádné zbytečné banery s reklamami. Jen prostor pro kvalitní zvuk a vizualizaci, kterých je v Praze tak zoufale málo. Ale také to mohlo být jen tím, že ten večer bylo více netradičních akcí v Praze...

Miky Rizek

foto: Jirky Book

Akce jsou podporovány MČ Praha 3 v rámci projektu Nákladové nádraží Žižkov 2014 - www.nakladovenadrazizizkov.cz .

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016