CLANEK

 

Aimacovy vylomeniny 04

Srdečně zdravím všechny čtenáře a zejména ty, kteří srdceryvně soucítí se závislými na muzice. Ukuchtil jsem pro vás pár dalších řádků, které mají ke klasickým receptům našich babiček asi tak blízko, jako má stonožka k tančení cha-chy... 04ka je plná různých návratů, filmů, pohádek, těžké techniky, překvapivě i nějaké muziky, ale přijde také na osvětlení příběhu jednoho z klasických pořekadel. Přeji pěkné dny!

 

Letem světem

Tak dlouho se chodilo se džbánem pro vodu... Až se jednou Tolerance rozhodla, že si to již nikdy více nenechá líbit - že je už příliš unavená a náladu má na bodu mrazu. Dala tedy Uchu milosrdné svolení: "Skonči to, vždyť tohle už nemáme zapotřebí." Načež bylo překvapivé ticho. Bez jakékoliv reakce. Žádná radost, že je to za ním, a že se už nebude muset namáhat. Ucho se jen dlouze dívalo do dáli. Do podzimní krajiny plné roztodivných barev, spadaného listí a omrzlých polí se zbytky ranního oparu. Bylo to, jako by se v tu chvíli zastavil čas. Ten pohled, přítomný chlad, smutná a přitom zvláštně smířlivá atmosféra, na to nejde zapomenout. Pak Ucho zavřelo oči a pomalu se nadechlo. Byl to pomalý, dlouhý nádech, následovaný ještě delším a až neskutečně klidným výdechem. A to bylo to poslední... Nulová tolerance dostála svého jména a vydala se pokračovat na svou cestu světem, kde nic netrvá věčně. Jenže pak si někde dolámala nohy (dobře jí tak), takže to za ní musel vzít její brácha Zero T! On ale naštěstí není tak horlivý a sem tam se někde zasekne - něco složí, něco vydá a tak. Nedávno se zrovna zasekl u Dispatch Recordings a ještě s pár kumpány dal dohromady uším líbivé - "The Roxy Music EP". Nezbývá si jen záškodnicky přát, aby si jeho sestra poležela dostatečně dlouho.

Zero T - The Roxy Music EP - Dispatch Recordings - OUT NOW by Ant TC1 | Dispatch Recs

http://rolldabeats.com/person/cian_mccann/releases/sort_by_year

Zero T

Get Busy, Get Busy... Myslíte, že i Dawn Day Night je v těchto dnech busy? Vsadím svoje sváteční ponožky, že je, protože nestíhá objíždět všechna možná hraní, na která je zván (a že jich je). Myslím totiž, že jsme nedávno byli, a vlastně ještě pořád jsme, svědky toho, že se nejen zrodil nový pojem, nové jméno obřích rozměrů, ale i nový subžánr. A to nikdy nezůstalo bez povšimnutí. Možná mnozí namítnou, že něco takového, co dělá tenhle zombie týpek, už existovalo, ale já myslím, že zažíváme boom, který hodně lidí baví a hodně lidí to do budoucna ovlivní. Je to něco mezi D´n´B, dubem, ghetto tekem, já nevím čím vším ještě, ale hlavně vůbec nevím, jak tomu říkat a jestli to už vůbec má svůj "jako že název". Pousmál jsem se tipu "Dungeon Funk". Proč ne, vždyť je to šumák. Potenciál to má nemalý a to si uvědomil i Fracture, který se po mega úspěchu s trackem "Get Busy" na Exitu stáhl zpátky na svou značku Astrophonica, kde tomu šílenému nováčkovi vydává "Dawn Day Night EP" a kuje železo, dokud je žhavé. Rockwell, Dub Phizix, ale rozhodně taky třeba Ed Rush - tihle lidi se prosadili de facto během chviličky, a to právě proto, že přinesli svého času nový, pekelně sexy zvuk, kterým překvapili a doslova oslnili. No a "Dawn Day Night style" parametry menšího zemětřesení určitě má, takže nejsem sám, kdo si to myslí... Nebo? Zombie rises, bude sranda!

Dawn Day Night EP - Ships Friday 26 Oct | Lino print 12" Vinyl & Digi by Astrophonica



Dawn Day Night

"I’ll be back!" Křičel to vlk na tu nebohou holčičku v červeném, když padal do studny?! Možná...  Ale možná to taky kdysi dávno prohlásil jistý pan Gooch. Spor se totiž vrátil mezi nás smrtelníky, no neke! Návrat, na který většina z nás čekala a kdo se teď neraduje s námi, raduje se proti nám. A jestli se někdo vážně neraduje, tak ať to nedává najevo a nekazí nám to. Lifted a Spor - dřív neodmyslitelná sloučenina, dneska nostalgie. Můžeme jen doufat, že Lifted 013 v jeho podání není zbloudilá vlaštovka z minulosti, ale první vlaštovka z budoucnosti. Nabízí se totiž myšlenka, že je tenhle release tak trochu spíchnutý horkou jehlou. Pokud to ovšem byl sofistikovaný plán, pak se omlouvám. Track "Push Me, Pull You" je totiž moc příjemný kosmicko-atmosferický dubstep, jenže: Za a) pár let starý, za b) logicky by měl vyjít na Lifted Dub Records - tedy dubstepové odnoži Lifted Music. K tomu Spor přihodil track "Ziggurat", který už ale pravděpodobně novinkou je. Někdo říká, že je "Ziggurat" něco jako druhý "Aztec", někdo říká, že se Spor ve vývoji zasek. Samozřejmě ve vývoji jeho vylomené produkce. Ale to je jenom "jedna paní povídala" aka "nečti furt ten bulvár". Návrat to mohl být určitě o fous velkolepější. Tu dubstepovku by vydal ještě s něčím na Lifted Dub a Sporák by vymyslel ještě něco na klasický Lifted. Takhle ta vlaštovka nad námi prolétla, něco po nás pohodila, ale i když to třeba úplně nevoní, visela jí na krku jmenovka "Spor", a to je pořád moc dobrá zpráva.

LFTD013 - Spor - Ziggurat / Push Me, Pull You by We Are Lifted™

http://rolldabeats.com/artist/spor/releases/sort_by_year

Spor

Asi všichni svého času viděli ultrabiják Matrix. Nevídané efekty, šílený příběh... Koukal jsem na to vytřeštěnýma očima, s otevřenou pusou dokořán a obávám se, že celkově můj výraz vypadal asi jako: "tak jsem se zkusil zatvářit jako ta gumová dáma z obchodu a za trest mi to zůstalo". Dodneška z toho mám trauma... No a o mnoho let později: Chris Renegade dává prostor na své talentovce Breed 12 Inches dlouholetému přívrženci celé Lifted Music, kterému je pouhopouhých 16 let. Říká si Memtrix, pochází z Anglie a je mu... Už jsem vám říkal, že je mu 16 let? A slyšeli jste jeho tracky? Úlet, průlet, nálet! Tímto pánům děkuji za připomenutí toho, jak debilně se občas dokážu tvářit. Něco tak nevídaného si ale definitivně zaslouží výraz ve tváři, který by s čistým svědomím mohl nést pracovní název: "WTH?!#@?!" Nejde jinak - Big Up young gunna!

BRD011 - Memtrix - Mind Control / Slipper by Breed 12 Inches

Nemít Goldieho, kde bychom byli... Pro tentokrát vymyslel projekt na sublabel svých M-Headz - Razors Edge, kde konečně vydává předlouho očekávaný rework jedné z Metalheadz klasik od Future Cut - "Obsession" (Ulterior Motive remix). Kdyby vám byl ten vokál náhodou povědomý, asi si vzpomenete, kde jste ho už slyšeli. Jinak tahle fajn záležitost vychází i na starém dobrém vinylu, na který už nikoho dalšího nepouští - jen jeden track - po zásluze exkluzivita pro účinkující. Pro vinylové srdcaře povinnost: "Tak určitě... Hele, tenhle remix je jako když namontuješ do starý, ale pořád ještě funkční sekačky motor z Boeingu. Dobře to pak vypadá, můžeš na to balit holky a hlavně s tím ve vteřině srovnáš se zemí i pozemky sousedů v okolí. Sleduj, nastartuješ a jedeš! Plot – neplot. Skalka – neskalka. Strom – nestrom. Kůlna taky pryč. A kdybych to vohulil ještě víc, tak už ani já nemám kde složit hlavu."

Future Cut - Obsession Feat. Jenna G - (Ulterior Motive Remix) by Metalheadz


Razors Edge

Otvírák konzerv

Tuhle jsem se vrátil ze stavby... Normálně jsem se oprášil, svlíknul se, sundal helmu, přijdu do obýváku a tam manželka. Bez pozdravu na mě začala řvát a pořád ukazovala na hlavu. Nic novýho. Myslel jsem si svý a zase jsem radši v klidu odešel, abych ještě neprovokoval. Když jsem pak procházel kolem zrcadla, periferně jsem zahlídnul, jak mi něco trčí z hlavy. A taky jo - kus traverzy. Nechápal jsem. Popravdě - byl jsem z toho docela rozlazenej. Prostě jsem to nečekal. Radši jsem si sundal sluchátka, že to začnu nějak řešit... Jenže najednou nebylo řešit co. Traverza nikde. Prostě nebyla. Zase jsem nechápal. Kouknu na displej MP3ky a došlo mi to - dohrával totiž track "Reaper" od ruského badboye Ubermana. V tom byl teda ten háček, traverzáček. Přátelé, kamarádi, z toho plyne jedno ponaučení: Občas ani helma nestačí. A ještě na skok k Ubermanovi - ten se právě začíná prosazovat na labelech, jako jsou Citrus, Icarus Audio, Fokuz Ltd, a tohle mu vyšlo na dobře známém Disturbed Recordings, kde nás čas od času reprezentují i naši kladivouni.

Uberman - Reaper [Disturbed] OUT NOW !!! by NRanges & Uberman

http://rolldabeats.com/label/disturbed_recordings/releases/sort_by_year

Někdo to rád sladké

Tentokráte malounko "přitvrdíme", nicméně  feeling tracku zůstane věrný názvu podrubriky. V tomto díle se nám sešli hned dva páni kluci se stejným křestním jménem. Prvním byl Jon "Spor" Gooch a tím druhým je Jon "Cyantific" Stanley. Zase ten Cyantific. Jo, ale jak by ne! Zrovna vydal nové EP na svojí značce (kterou už čtenáři jistě znají) a mezi těmi skvosty je, krom jiného, geniální "Walking Away". Luxus se třemi X uprostřed!

CYN005 - Cyantific 'Liberty EP' by Cyantific Music

Cyantific

Dárky z dálky

Ještě jsem to neslyšel, ale tracklist jsem si přečetl a bylo jasno. Člověk nemusí být Einstein, aby pochopil, že zajímavej tracklist v podání těch dvou, dá do kupy pořádnej zážitek. Horkej brambor od Calyxe a Teebeeho z 1.11. jako na zavolanou těsně před vydáním jejich alba.

Tak a začínáme zaměřovat na dvojku, která  vždycky hýbe a hýbala celičkou scénou. Po nějakém čase o sobě dávají vědět Chase and Status! Jejich masivní remix pro Dream McLeana, k dostání ve všech večerkách na požádání.

A hnedle další free mňamina – spolupráce se zpěvákem Liamem Baileym, kterého si všichni pamatujeme z hitovky Blind Faith. Kdo umí, umí...

Videostop

Připomeňme si ještě jejich klipy, které nesou značku: Klasa!

Vynikající věc z vynikajícího filmu, potažmo z vynikajícího RAMu (jak jinak). Kdo neviděl film Harry Brown v originálním znění, ať to dožene!

Pak tady máme jednu krásnou nazlobenost, která jednoduše neomrzí.

Tak a stačilo, teď si odskočíme k jejich kamarádovi. Už aby spolu zase něco spáchali, asi si o to napíšu Ježíškovi. Dámy a pánové - pouliční floutek, mistr vokálové kamufláže – Plan B. Právě vydal nové album, které tíhne pro změnu víc k hip-hopu, ale i ty balady se tam najdou. On je prostě dobrej... Kecám, on je nejlepší!


aimac

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016