REPORT

 

Report z Be Twenty s Boys Noize od Sody

Klub Roxy slaví dvacáté narozeniny a to ve velkém stylu! Celý týden jsou na programu koncerty a párty se zvučnými jmény... Já jsem vyrazil hned na první den, kdy konečně po dlouhém čekání do Čech dorazil německý elektro mág Boys Noize.

 

Be Twenty

Do Roxy jsme dorazili před devátou hodinou, kdy měli vystoupit předskokani WWW. Z nezjištěných důvodů se tak nekonalo a tak jsme přemýšleli, kde nastala chyba... Že by se už změnil čas, nebo tady v Praze snad mají jiné časové pásmo?! :) Nejspíš se čekalo, až se klub trochu více zaplní. Prozatím tady na set Cubika tančila jen hrstka lidí. Ten nás příjemným deep housem naladil na zbytek večera. Hodina utekla jako voda, a tak už na pódium nastoupili WWW, kteří se pochlubili, že stejně jako Roxy letos slaví své dvacáté narozeniny. To už se parket pěkně zaplnil a vše mohlo začít. WWW znám akorát z Radia 1 a tak jsem čekal, jaký bude koncert naživo. Bohužel mě jejich styl a přednes nějak nesedl... Hudba byla skvělá, ale textům jsem moc dobře neporozuměl a chyběl mi nějaký vývoj. Kdyby mezi skladbami nebyly pauzy, tak ani nevím, že jedna začala, nebo skončila. Odešli jsme se tedy podívat na druhou stage, kde právě hrál Josef Sedloň. Ten prostě nikdy nezklame, i když před sebou nemá dav lidí, a hrál parádní deep house přesně tak, jak ho známe. Po krátkém odpočinku a drinku jsme se vydali zpět na hlavní stage...

Be Twenty

Tady už parket praskal ve švech! Že by to už hrál Boys Noize, nebo to je ještě Smack, který měl hlavní hvězdě předskočit? Je to Boys Noize! Takže čas jeho vystoupení zůstal podle line-upu. Hurá! Boys Noize, vlastním jménem Alexander Ridha, u nás vystupoval úplně poprvé a i v tento všední den bylo znát, že zde má solidní fanouškovskou základnu. Hned od začátku tu panovala strhující atmosféra a nebylo se čemu divit, na tohle prostě nejde nepařit! Hrál tvrdé techno okořeněné elektro zvuky, občas byla slyšet nějaká známá melodie, která ovšem měla stále jeho originální rukopis. Z jeho tvorby byly slyšet i jeho vzory jako Kraftwerk, Daft Punk nebo Mr Oizo, se kterým má dokonce projekt Handbraekes, takže pro mě a fanoušky těchto a dalších podobných interpretů to byly tak trochu Vánoce...

Be Twenty

Ať jsem se podíval na jakoukoli stranu, všichni měli ústa od ucha k uchu a házeli hlavou jako pominutí. Podle reakcí bylo jisté, že publikum jeho tvorbu dobře znalo a tak si užívalo každý jeho mix. Mile mě také překvapilo, že publikum bylo převážně staršího věku, což byl dobrý důkaz toho, že šlo o opravdu kvalitní hudbu. Atmosféru také skvěle podtrhávala originální projekce na velké LED obrazovce, pro kterou museli před klub na místo, kde běžně stojí tourbus vystupujících, postavit samostatnou elektrocentrálu.

Be Twenty

V druhé polovině setu Alex ještě přitvrdil a hrál šílené elektro, kterým doslova zabíjel publikum. Takové mixy a remixy jsem dlouho neslyšel! Chvílemi jsem zaslechl starý underground sound, pak zase úplně fresh muziku a to vše v punkovém podání, jak by to nikdo jiný nezahrál. Úplně jsem si to představoval někde na open airu, kde skáče velký dav lidí. Nechyběly skladby jako "XTC", "Oh!Oh!", "What You Want", "Let´s Buy Happiness" nebo "Jeffer". Alex nedávno vydal své další album "Out Of The Black" a dalo by se říci, že na obalu ještě pořádně ani nazaschnul inkoust a už vyrazil na turné. Bohužel naše vystoupení ve French Tour chybělo a tak jsme přišli o jeho první živák, ale i tak jeho set neměl jedinou chybičku. Bezpochyby od tohoto chlapíka můžeme čekat ještě hodně kvalitní muziky! Bohužel čas se nám posunul k první hodině ranní a s tím nastal i konec jeho setu. Jako další nastoupil Smack, o kterého jsme stejně jako i o dalšího mého oblíbence Tvykse přišli, protože pracovní povinnosti volaly, a tak nezbývalo než se v nejlepším odebrat na dlouhou cestu domů. Na závěr bych chtěl klubu Roxy popřát vše nejlepší do dalších let a mnoho úspěšných akcí a koncertů!

soda

foto: saiha

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016