REPORT

 

Report z Trancefusion Autumn od Calderona

"Třikrát a dost." Ne, tentokrát otřepané pořekadlo neplatí. Již počtvrté se konala halová akce s názvem Trancefusion v prostorách Průmyslového paláce, kde si pro nás připravil tým okolo Zdeňka Masopusta skvěle obsazenou podzimní párty. Jak tato akce ve finále dopadla, se dočtete v reportu...

 

Na akci samotnou jsem dorazil krátce po deváté hodině a tou dobou bylo již vše v plném proudu. Rychle si odložit oblečení do šatny a jít prozkoumat, co si pro nás promotéři připravili... Trancefusion byla tentokrát umístěna "pouze" ve střední hale a foyer. Prošel jsem kolem stánku s merchandise až k celkem nenápadné scéně s názvem Yes/No. Po krátkém rozkoukání jsem se vydal do vřavy na Main stage a při cestě absolvoval povinnou zastávku na koupi tokenů, které jsou již standardem na akcích podobného typu...

Trancefusion - Autumn

Hlavní stage byla úchvatná - výzdoba laděna do podzimních barev, po stranách velké stromy. Dominantní LED panel uprostřed pódia dodával na monstróznosti. Gogo tanečnice na vyvýšených plošinách, spousty světel a stroboskopů. Snad jediným mínusem bylo ozvučení střední haly, kdy akustické vady kazily zážitek z poslechu, ale na druhou stranu z tohoto prostoru nešlo nic lepšího vykouzlit. Basy se mi zdály místy lehce přepálené, ale dalo se. Na hlavní scéně hrála právě dvojice Joven Grech a Cyprian Cassar, kteří si říkají Tenishia. Bylo to jejich debutové vystoupení před českým publikem, které se velmi povedlo. Pro mě rozhodně velké překvapení večera a jen škoda, že nedostali lepší čas. Kluci zahráli dost písniček z posledního alba "Memory Of A Dream", postřehl jsem například: "Broken Wings", "Always Loved - Never Forgotten" a "Point Of No Return". Opravdová euforie se dostavila při remixu Jens – "Loops & Tings". Dvojka z Malty předvedla kvalitní set orientovaný na progressive trance s přesahy do upliftu, za který sklidila velký potlesk.

Trancefusion - Autumn

Prostor dostalo také něžné pohlaví v podobě rodačky z New Yorku - zpěvačky JES. Milá slečna, která na mě udělala mnohem lepší dojem, než Emma Hewitt na první TF. Živě nám zazpívala několik hitovek, na které publikum naprosto perfektně reagovalo a vokalistku i doplnilo. Při písničce "Motorcycle – As The Rush Comes" jsem se nechal unést i já. Do vystoupení dávala opravdu vše a užívala si atmosféru s tanečníky. Místy nastaly zvukové problémy, které ihned utichly. Celkově na mě JES působila dobrým dojmem a po pěvecké stránce bylo její vystoupení také celkem v pohodě.

Trancefusion - Autumn

Po dvacetiminutovém úseku pro JES nastoupila na scénu britská ikona Lange. Sympatického chlapíka z ostrovů můžete znát díky jeho hitu "Follow Me", který znamenal v roce 2000 jeho prudký nástup na scénu. Jeho začátek mi tolik nesedl, ale pak se to vyvinulo ve velice kvalitní "proggy set", zejména druhá půlka! Zahrál podle předpokladů, i když nějaké mezery tam určitě měl. Dalším na řadě byl australský mladík tyDi. Krátce před půlnocí nastoupil před partypeople se svým do house music laděným setem, ve kterém se spíš vyžíval v profláknutějších skladbách a až tak příliš nehleděl na kvalitu mixu. Mohli jsme třeba slyšet "Traffic" od Tiesta, což si mohl odpustit... Jeho set doplňovaly tanečnice na vysutých plošinách v extravagantních oblečcích. Pro mě jednoznačně nejslabší článek večera - hrál neskutečně nudně na můj vkus. Jeho komunikace s publikem byla na druhou stranu asi nejintenzivnější ze všech DJs a pevně doufám, že až ho uslyším znovu, tak si od protinožců přiveze něco jiného než "zpívánky".

Trancefusion - Autumn

Jedna hodina ráno a čas pro headlinery podzimní TF – Cosmic Gate. Německé duo není třeba moc představovat českému publiku, protože jsme je mohli slyšet na vůbec první Trancefusion v roce 2011. Bossi a Nic Chagall jsou u nás celkem profláknutou ikonou trance music, kteří skoro nikdy nezklamou. K pár trackům přidala svůj hlas i kouzelná JES, abychom si ji ještě užili. "Cosmíci" měli takový nevyvážený set, který postupně gradoval v druhé půli. Krásné nájezdy, při kterých máte chuť vyskočit až do stropu, ale chvílemi to byla nuda, kdy jste se jen pohupovali do rytmu. Myslím, že jejich přechod ke stylu tech-trance nebyl správnou volbou. Zahráli svůj standard, při kterém nevynechali songy: "Exploration Of Space", "Everything" a samozřejmě "The Theme". Svůj úkol splnili a připravili půdu pro další velké jméno večera. Parket byl již plně zaplněn, jen kolem barů se našlo místo pro odpočinek a přitom jste stále mohli zůstat v kontaktu s DJs.

Trancefusion - Autumn

Krásné intro vítalo dalšího DJe dnešní podzimní noci, kterým byl Alex M.O.R.P.H. Nevím, jestli to byl jenom můj pocit, nebo i záměr DJs, že první půlka setu byla vždy monotónní oproti druhé, kdy se hráči opřeli do lidí a dali jim, co proto. Alex se do toho obul v druhé části opravdu pořádně! Jeho hraní mě bavilo, ale co si budeme povídat, umí zahrát i líp. Netvářil se zrovna odvázaně a bylo to znát i na jeho setu bohužel. S trackem "Coriolis" od Andrew Rayel si mě však získal na svoji stranu. S ničím lepším mi nemohl udělat radost a myslím, že jsem nebyl sám, komu rozzářil oči.

Trancefusion - Autumn

Po Alexovi se za mixák postavil dlouho očekávaný Kai Tracid. Mnoho lidí přišlo na akci právě kvůli němu, aby ho slyšeli po dlouhé době naživo. Zastínil všechny svým bombastickým setem, díky kterému jsme se mohli přenést o pěknou řádku let zpět a zavzpomínat na zlaté časy, kdy byl na vrcholu. Navíc jeho velké plus bylo, že zahrál pouze svoje věci. Perfektní "oldschool" po ránu. Jeho set obsahoval vše, co jsem očekával, především pak energii a spád. Něco málo přes hodinu času dostal borec s irskými kořeny Bryan Kearney. Lidí během jeho setu celkem citelně ubylo, ale ti, co zůstali, se povětšinou dobře bavili. Bryan plynule navázal na Kaie, atmosféra byla i v tuto celkem pokročilou hodinu na vysoké úrovni a Ir si publikum svými gesty a výběrem tracků zcela podmanil a vymáčkl ze všech i poslední zbytky sil. Řezal to od začátku až do konce! Každý tanečník, který měl v sobě alespoň kousek sil, protancoval zbytek večera a mohl pak spokojeně odejít domů s pocitem úžasně strávené noci.

Trancefusion - Autumn

Závěrem bych chtěl poděkovat týmu Trancefusion, který opět ukázal, jak kvalitně obsazený mejdan se dá udělat v ČR. Asi největším problémem byl relativně špatný zvuk - to je bohužel daň za prostor haly, který je velice obtížný pro ozvučení. Poslední malé mínus je za čistotu na záchodech, kdy to místy bylo opravdu neúnosné. Agentura však ročník co ročník zlepšuje a přináší lepší komfort pro tanečníky. Již nyní se tedy můžeme těšit na další díl 13. dubna 2013 s podtitulem "Ocean of Love". Takže naberte síly a na jaře zase na viděnou...

calderon

foto: MHD

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
MHD
MHD
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016