REPORT

 

Report ze sobotní otvíračky klubu Mecca od TiGiho

O víkendu se česká klubová scéna dočkala! Po několikaměsíční rekonstrukci byl znovu otevřen klub Mecca. V rámci slavnostního ceremoniálu, se ve velkém stylu a za přítomnosti DJských hvězd uskutečnil "Opening weekend". Oba večery doprovázel bohatý program, show, mnoho performerů či gogo dancers. Já jsem se zúčastnil sobotního programu, kdy hlavní část obstaral holandský řezník Marcel Woods...

 

Prostor

Po osmiměsíční rekonstrukci jsem byl opravdu zvědav, jak bude prostředí vypadat a jak moc si provozovatelé dali záležet na vzhledu celého prostoru, včetně výzdoby a VIP. Asi rovnou můžeme prozradit, že se rekonstrukce povedla a dala tak celému klubu pocit velikosti.

Hned při vstupu na vás dýchne pocit luxusu a bezpečí, když vás přivítá slušně vychovaná ochranka, která provede základní osobní prohlídku (což jedině  schvaluji). Hned za vstupem si můžete odložit věci do šatny a následovat směr taneční parket. Hlavní prostor je stylizován do písmene I, kdy po stranách naleznete bary, po pravé vstup do VIP a po straně levé schodiště, které vede na druhou stage s menším tanečním parketem.

Mecca

Velká část prostoru byla věnována právě VIP, které ukrývá vlastní bar či WC. Naleznete zde i pohodlné sedačky v oddělených prostorech včetně závěsů, které vám poskytnou nějaké to soukromí. :) Dle manažera klubu Radka Kocha byl celý prostor navrhován hlavně pro lidi a dále dodává: "Na základě přání našich zákazníků jsme například vylepšili schodiště do VIP části, které jsme neváhali doplnit o stylový červený koberec." (Celý rozhovor s manažerem klubu naleznete zde.

Mecca

Bary

Co mě velice překvapilo a potěšilo zároveň, to byly ceny na barech. V době, kdy veškeré ceny nápojů a potravin stoupají, tak Mecca srazila ceny na rozumnou úroveň. Přímo se nabízí srovnání s konkurenčním klubem SaSaZu, kde vás panák vodky s redbullem vyjde o něco dráže. Obsluha byla rychlá a příjemná, takže jako host nemám výhrady. Velké plus také můžeme připočítat za servírky, které chodí mezi zákazníky a nosí pití přímo "pod nos" (alespoň ve VIP části).

Hudba a DJs

Pokud jsem správně viděl (klidně mě někdo opravte), tak ozvučení klubu zajišťují reprobedny anglické značky Function One. Nutno podotknout, že zvuk byl perfektně sladěn a neřval. Což se (ne)povede úplně každému zvukaři.

Mecca

Jako prvního jsem na pódiu zaznamenal nadějného domácího talenta Richarda Reynoldse, který předvedl skvěle laděný set v house rytmu. Richard má i fantastickou hudební produkci a proto ho budeme pečlivě sledovat, jelikož je velkým příslibem do budoucna a může z něho klidně být i český Axwell. Zpěvák Peyton si odbyl své desetiminutové představení a byl střídán headlinerem celé párty - Marcelem Woodsem.

Marcel Woods

Ne nadarmo se mu dříve přezdívalo "The Butcher" a hrával temný tech-trance holandské taneční scény. Ale i Marcel se nechal ovlivnit aktuální house vlnou a podle toho také vypadal jeho set.

Mecca

Pořádně vypečený začátek zajistil hitovkou od Hardwella – "Spaceman", následovala epická  "Kick Out The Epic Motherfucker" od Dada Life či famózní "Bong" od Denize Koyu. V podobném rytmu se nesla celá první polovina jeho setu. Pak se však něco zlomilo a Marcel nás nechal unášet jeho klasickým soundem. Došlo i na jeho vlastní produkci jako "Advanced" (2012 remix), "Inside me" či novinkový mashup "Nothing Matters" jeho kamaráda Marca V. Dvě a půl hodinky utekly jako voda a zbývalo už jen zatleskat a vydat se směrem k autu. U vstupu jsem ještě potkal Marcela, který mi prozradil, že se druhý den chystá na ryby se svým bratrem a Praha se mu prý velice líbí. :)

Mecca

Shrnutí

Můj výsledný dojem je více než dobrý. Skvěle řešený prostor, kvalitní zvuková aparatura, vstřícní barmani, přijatelné ceny a hudební guru Marcel Woods v plné síle. Jediné mínus, které jsem za celý  večer zaznamenal, byl chybějící toaletní papír na VIP záchodech. Naštěstí jsem to ale nebyl já, kdo ho potřeboval. :) Díky Mecco - koncem měsíce na australské krásky Nervo jsem u vás zas!

TiGi

foto: P@lči

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016