REPORT

 

Report z Minimal People a Flow od Čéši

Jednoho pátečního chladného večera se toho dělo v noční Praze víc než dost. Tolik akcí na různých místech, že si mohl vybrat opravdu každý a na obou březích Vltavy. Já protentokrát zvolil cestu za svým oblíbeným klubem a cestu za očekávaným DJem. Jak dopadly noci Minimal People v Tousteru a Flow s Timo Maasem v Roxy? Pokusím se vám to přiblížit v několika málo odstavcích... :)

 

Ze začátku pěkně  pomalu a zlehka...

Přijel jsem do klubu Touster něco málo po desáté hodině, sešel po schodech a vstoupil do tohoto našeho tak oblíbeného světa, do světa hudby, přátel a zábavy. V tuhle chvíli se za nově vybaveným pultem klubu již pod palbou světelných lamp potil mladý DJ JB. Ten nám zpoza zářícího jablíčka na svém laptopu servíroval ideální tóny na začátek, ale už i na jeho hru na parketu zápolilo s podlahou několik párů nohou. Jeho set měl barvitý vývoj a pro mě krásný základ pro dnešní noc. Vyvíjel se a mně se zamlouvala spíše závěrečná třetina, ve které jsme se již pohybovali na pomezí stylu tech-house a také mě potěšil track, který opravdu hodně baví, a tím je Think About It od Martina Dawsona.

JB

Žena za pultem a s úsměvem...

Lidí tu bylo opravdu již mnoho a pomaličku se za pult chystala kdysi tak fenomenální gogo a nyní nezahálející DJane Clara Bailar. Clara, jež svůj set pojala ze začátku o poznání pomaleji, ale rozhodně ne nudněji. Rozdíl byl znatelný, protože při hraní používá Final Scratch a zvukový přenos tak byl velmi specifický a měl opravdu sílu a hloubku. Clara se soustředila a své zvuky prezentovala s naprostou přesností a milým úsměvem. Bohužel nevyslechnul jsem její set až do konce, jelikož mě lákala návštěva Roxy a v ní vystupující mistr Timo Maas. Odjel jsem tak z plného klubu Touster do klubu Roxy...

Clara Bailar

Timo a doba dávno minulá...

Věděl jsem, že Timo Maas připravuje pro clubbery v Roxy tříhodinový set a že má začínat v jednu hodinu. Naštěstí přesun mezi kluby zabral jen pár minut a já tak měl dostatek času nejen na to, abych si v klidu odložil věci do šatny, ale i se v klidu prošel a načerpal atmosféru v prozatím poloprázdném klubu. Každý ví, že se Roxy většinou zaplní až později, a tak jsem doufal, že tomu ani dnes nebude jinak. Potkal jsem jen pár známých a v Roxy bylo nakonec opravdu o poznání méně lidí než tehdy, kdy měl Timo dorazit prvně, ale ze zdravotních důvodů mu to tenkrát nevyšlo. Je to škoda, ale jen pro ty, co znovu nedorazili. Timo byl totiž perfektní!

Timo Maas

Stále stejný rošťák...

Společně s bandou těch, které jsem potkal, vydal jsem se nahoru, za DJe, poslouchat tu parádu a koukat se mu za zády na to, jak si s námi pohrává. Timo Maas, kterého jsem měl možnost slyšet naposledy před osmi lety na festivalu Creamfields, začal velmi hutně, jeho beat měl sílu a vycházel hezky dunivě odspodu a poté zase následovala parádička v jemných tónech čekajících na ten pořádný nástup. Publikum bylo poměrně chladné, ale chvílemi se probralo a dalo se zahlédnout i pár rukou nahoře a občas zaslechnout i nějaký ten pískot. Timo, jenž se malinko zakulatil, ale stále má to vzezření rošťáka s rozcuchem, předkládal Roxy současný sound. Sound, který byl tentokrát v tomto klubu mnohonásobně silnější, než tomu bývá normálně.

Flow

...a temnota mu sluší!

Opravdu tu bylo slyšet dunění a zvuk si mohl prorážet cestu do vašich orgánů a co se mi také hodně zamlouvalo, i když fotografové brblali, jak se světla opravdu držela zkrátka a v klubu bylo temno - přesně tak, jak se k to Timově zvuku hodilo. Timo hrál spoustu dobrých věcí a zaznělo i pár opravdu starých a stále úžasných tracků. Díky tanečnímu a znalému supportu vám mohu nastínit v několika málo ukázkách, co se tu hrálo. Timo v Roxy představoval zvuk na pomezí stylů tech-house a techno. Žádná nuda přátelé, čistá energie a radost! Poslouchali jsme tak například Audion - Mouth To Mouth, vlastní tvorbu Tima - Kick 1, Kick 3 a nebo Saundersonovu - Future. Opravdu se mi celý jeho set líbil a bez patnácti závěrečných minut jsem si ho celý protancoval. Tu závěrečnou čtvrthodinku jsem totiž věnoval balení se a odchodu zpět do klubu Touster, na závěr noci Minimal People.

JB + Ravic

Maximální people aneb závěr s Ravicem...

Nabral jsem fotografa, DJane, známé a vyrazili jsme plně naloženi zpět, kousek za Invalidovnu. V klubu už zbývalo jen několik málo desítek lidí a hudebně jsme byli již hodně daleko za hranicí minimalu. Bohužel jsem promeškal vystoupení plzeňského mistra Da Moona a našeho oblíbence DJe Subgatea, ale prostě Timo byl lákadlo o něco větší. DJ Ravic se s tím v tento moment ale vůbec nepáral a jeho tvrdé beaty dávaly znát, že lidé ráno prostě potřebují unavit. Mně se tu líbilo, ale síly jsem již neměl a tak jsem jen odpočíval a relaxoval ve společnosti přeživších. Bylo skoro šest a tak nastal čas připravit se na finální odjezd do říše snů... Za pultem stále ještě řádil Ravic střídající se v ping-pong setu s prvním hrajícím DJem JB a klukům to opravdu odsýpalo od ruky. Já jsem si ale již opravdu zabalil a děkuji všem, které jsem potkal - speciální poděkování patří pánovi Lukeovi za hudební přehled v Timově setu... Tančete a bavte se!

čéša

foto: Monty a Vítek

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016