REPORT

 

Duplex 4 All

Otevření nového prostoru je pro pomalu se mobilizující klubovou scénu událost bez výhrad významná. Zmrtvýchvstání místa kluberům jinak zapovězeného se Praha dočkala minulý víkend a jak se zdá - úspěšně. Své brány otevírá klub Duplex.

 
Revoluce na poli pražské klubové scény? Svým způsobem určitě.

Není tomu tak dlouho - a zkušenější návštěvníci tanečních akcí si zajisté vzpomenou - co se na pravidelných afterparties začaly objevovat tváře dvou agilních mladíků, široké veřejnosti známých spíše pod pseudonymy Raju a Madman.

Aktivity obou, pro nezasvěceného čtenáře sahající za hranici uchopitelnosti, však nikdy nedosáhly takového mediálního rozsahu jako nyní po ovládnutí produkční pozice na místě pro normálního člověka nedobytném. Klub Duplex konečně ožil.

Pilotní akce v prostoru, jež odnepaměti patřil převážně hordám pablbů, kteří se "rádi cítí bohatí", paradoxně dopadla krom několika zásadních chyb plynoucích z neznalosti na jedničku.

Hlas lidu velí - kritizujme frontu. Hloupost. Nedisciplinovanost kluberů, pozdní příchod i absence obyčejné slušnosti rozhodně nezavdává právu jakékoliv smysluplné kritiky.

Klub samotný disponuje potenciálem pro mnohé stále nepředstavitelným. Obrovské terasy v nejvyšším patře obchodního domu v samotném centru na Václavském náměstí, vzdušný sklo-ocelový interiér, široký parket, balkony i dostatečný počet sezení činí z Duplexu místo naprosto ideální.

Hudební dramaturgie posazená převážně do obsazení těch v současnosti nejvýraznějších zabrala v rámci propagace na plných sto bodů.

Pravděpodobně nejsilnějšími tahouny celého večera se stali dle očekávání brněnští DJs Orbith a Lucca. Stylové zařazení a rozbor jmenovaných je vzhledem k dané popularitě mimo mísu, a proto orientujme svůj pohled do nedalekého chilloutu, kde kotouče roztáčeli členové Roxy bookingu Dan Cooley a Rai. Konstantní neotřelost jejich zvuku nepřestává překvapovat a deephouseové rytmy se tak staly chutnou oblohou jinak, ne v negativním smyslu, tendenční náplně podujetí.

Do dění významným způsobem zasáhla i zahraniční reprezentace v zastoupení Craiga Hampsona či Davida Bowlese, nebo již zmíněná dvojka Raju a Madman v projektu Music Madness.

Klub Duplex má pod novým vedením převelikou šanci na nevídaný úspěch a skvěle tak nabízí náhradu za pomalu skomírající Industry poblíž. Náhradu natolik velkou, že bez ostychu můžeme použít termínu zhýčkaných pablbů: klub Duplex je prostě luxusní.
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016