CLANEK

 

Devátá vlna

Před devíti lety vznikla nejznámější česká firma, která vyrábí streetwearovou módu, Devátá vlna. Její zakladatelky, dvě návrhářky (Dita Ladovská a Kateřina Kašparová) a jedna produkční (Denisa Walterová) se do toho vrhly s vervou, otevřely brzo po vzniku obchod a daly se do práce. Čtěte dál ...

 
 Devátá vlna Před devíti lety vznikla nejznámější česká firma, která vyrábí streetwearovou módu, Devátá vlna. Její zakladatelky, dvě návrhářky (Dita Ladovská a Kateřina Kašparová) a jedna produkční (Denisa Walterová) se do toho vrhly s vervou, otevřely brzo po vzniku obchod a daly se do práce.

V jejich práci byste jistě nenašli kalhotový kostýmek ani bílou blůzu s volány. Jejich návrhy jsou nejen pro posluchače taneční muziky, ale také pro lidi co se rádi chodí bavit ať už do rockového klubu nebo na hip hop.

 Devátá vlna Mnoho lidí zná Devátou vlnu i díky módním přehlídkám. Poslední se konala na ledové ploše T-mobile arény, a po jejím skončení probíhala taneční party na bruslích. Předešlé v Letním kině na Výstavišti a například ještě v nepoužívané tovární hale v pražském Karlíně a bylo jich samozřejmě ještě daleko víc.

V současné době holky bohužel žádnou přehlídku nepřipravují, důvodem jsou dluhy spojené se je zatopeným obchodem na Malé Straně, financování nového obchodu, který se přestěhoval blíže k centru do Pasáže Metro na Národní třídě 25 a také vytíženost spolumajitelek.

 Devátá vlna Další činností, kterou se Devátá vlna zabývá je modeling a castingy, mají svoji modelingovou agenturu, do které si vybírají nevšední modelky, ať už s tetováním, dredy, copánky, piercingem, nebo různé exotické typy. Jejich modelky se objevují v reklamách na Bourjois, Sprite, Twist, Česká Pojišťovna atd.

Modelů DV jste si mohli všimnout i ve filmech Samotáři, Eliška má ráda divočinu, Mrtvej brouk. Pokud si dobře prohlídnete Charlie One z Ohm Square a Tatianu Vilhelmovou, i ony nosí modely z kolekce Deváté vlny.

Nyní vám o tom, co najdete v novém obchodě a na co se máte těšit v létě, řekne sama jedna ze spolumajitelek, Denisa Walterová:

 Devátá vlna Pod značkou Devátá vlna navrhujeme a vyrábíme kvalitní streetwearové oblečení. V našem obchodě nenajdete jen extravagantní výstřelky na noc do klubu, ale i nositelné modely na den v práci či ve škole. Vyberou si jak ti, kteří touží po extravaganci, tak i zákazníci, kteří nechtějí být ve svém oblečení středem pozornosti a kteří vyhledávají spíše pohodlí. Naše modely nejsou drahé – většina z nich stojí do 1.500 Kč.

V poslední kolekci Deváté vlny najdete mnoho modelů z nejrůznějších druhů džínovin (různě barevných, potištěných, vyšívaných, nebo třeba oboustranných atd.). Mnoho našich kalhot je vyrobeno z džínoviny s Lycrou, která díky své pružnosti perfektně padne a opticky vylepší postavu. Z džínovin vyrábíme také zimní prošívané kabáty, jarní vypasované bundičky, sukně různých střihů i délek, vesty atd.). Dále nabízíme např. mnoho druhů mikin (vypasovaných i volnějšího střihu, s kapucami i bez), různá trička (nejpopulárnější jsou ta s naším novým logem) atd.

 Devátá vlna A kdo si v našem obchodě nevybere, ten si může domluvit schůzku v naší krejčovské dílně (u Tančícího domu) a nechat si ušít nějaký modýlek na míru.

Z výrobků jiných firem je největší zájem o nejrůznější tašky, kabelky, batohy a ledvinky, ale také o punčocháče, čepice a jiné doplňky. Pro úplnost dodávám, že Devátá vlna je vyhlášená svou neuvěřitelnou nabídkou plavek a že se letos máte opravdu na co těšit (od května budeme mít tolik úžasných plavek, že bude opravdu těžké si vybrat).

 Devátá vlna Jako zajímavost na závěr rozluštění loga Deváté vlny: zleva můžete poznat Ditu Ladovskou, Katku Kašparovou, Denisu Walterovou a jako poslední vpravo tichý společník z vesmíru. :)

Více info: www.devatavlna.cz.


Připravila: Cosmics

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016