CLANEK

 

Časopis Mixmag hledá největšího DJe všech dob

Známý britský časopis Mixmag, který se věnuje taneční hudbě už druhou dekádu, právě startuje mezi hudebními fanoušky největší celosvětovou anketu svého druhu. Výsledkem má být zvolení toho NEJ DJe v celé hudební historii...

 
Speciálně pro tuto akci připravil stránky na adrese, které jsou propojené s Facebookem. Kromě samotného hlasování jsou zde sekce obsahující videa, novinky a diskuze. V aktuálním (říjnovém) vydání se objeví shortlist 36 DJů. Každý z nominovaných patří mezi ikony světové taneční scény. Škála a pestrost kandidátů je opravdu široká: od hvězd posledních let jako Fatboy Slim, Richie Hawtin, 2 Many DJs, Erol Alkan, Carl Cox, Sven Väth, Paul van Dyk, Andy C nebo Tiësto přes legendy disco music Francise Grassa či Davida Mancusa nebo house DJe Larryho Levana po duchovní otce hip hopu jako jsou Grandmaster Flash a Kool Herc.  Nechybí ani britské stálice Paul Oakenfold a Sasha nebo newyorská legenda (to se ještě house music hrála ve skladištích na perifériích měst :) Francois K. Mezi nominovanými je i Jimmy Savile – první DJ, který začal hrát ze dvou gramofonů.

Všichni nominovaní připravili a nahráli pro Mixmag exkluzivní video, aby povzbudili a nalákali voliče (v některých případech se jedná opravdu o unikáty). Spřátelený web Mixmagu – Don´t Stay bude v následujících měsících přinášet informace o nominovaných kandidátech včetně fotek a videí a nabídne jejich mixy ke stažení zdarma. Volit se může již nyní, nejdéle pak do půlnoci 15. prosince 2010. Výsledky celosvětové unikátní ankety budou zveřejněny v únoru příštího roku.
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016