REPORT

 

Report z High On It od Sody

Rok se s rokem sešel a v pardubickém Ideonu se konalo další pokračování akce High On It. Tentokrát s menší návštěvností, ale na výkonech DJs to nebylo znát. Především musím vyzdvihnout skvělý set dBridge. Nechyběl výborný zvuk a organizace byla taktéž zvládnutá na výbornou. 

 
Kde to jsme... vůbec to tu nepoznávám?
Do Pardubic jsme dorazili kolem desáté hodiny. Před Ideonem se to hemží skupinkami lidí a soudě podle zaparkovaných aut, musí být uvnitř spoustu návštěvníků. Nečekáme na nic a bez fronty se dostáváme do výstaviště. Hned u vstupu potkáváme známé, dáme řeč a rychle do prvního patra, kde to už pěkně burácí. V Ideonu jsem byl už několikrát, ale tentokrát jsem totálně zmatený. Stage stojí úplně jinak než tomu bylo v minulosti. Stále se nemůžu zorientovat, přitom jenom hlavní stage byla přesunuta na druhou stranu, ale na první pohled to zde vypadá úplně jinak. Celý prostor je menší, protože se čeká i menší návštěvnost. Dokonce je zavřený balkón, kde je jediné místo kde si můžete sednout nebo si chvilku odpočinout. To nám v pozdějších hodinách dost chybělo!



Jo, jo to je ten správný drumandbass!
Poté, co jsme se zorientovali, mohli jsme v klidu vychutnávat set jednoho z našich nejlepších d´n´b Djů Pixieho. Ten už má před sebou řádný kotel návštěvníků. Pixie hraje jako vždy přesný, pestrý set, který postupně graduje. Kromě drumandbassu nechybělo také trocha raggajunglu, reggae nebo braekbeatu. Jeho set se mě zamlouval, až na stále dokola stejné odrhovačky, ale těch naštěstí nebylo tolik, takže ve finále hodnotím set kladně. O půl dvanácté předává žezlo mistru z Bad Company a tím není nikdo jiný než dBridge. Ten rapidně zpomalil, což se moc nelíbilo mladší části návštěvníků, která byla pekelně rozjetá, zato ta starší teď nastupuje. dBridge od samého začátku hraje skladby hlavně ze své dílny a že jich je! Téměř z každé skladby je slyšet známý zvuk buď od samotného dBridge nebo od projektu Bad Company a já se vznáším v drumandbassovém nebi. Nejlepší na celém setu je nasazené tempo, které je pomalejšího rázu. Nezáleží na rychlosti, která často nesmyslně graduje do neúnosného stavu. Jedině při pomalejším tempu můžete vychutnávat každičký beat, který je přesně promyšlený, jako by nám chtěl skrz hudbu něco sdělit, což dnes spoustě Djů chybí. Drumandbass poslouchám už pěknou řádku let, ale až dnes jsem poznal, co tahle hudba opravdu znamená. dBridge nám dnes ukázal jak by měl drumandbass vypadat. Pro mě to byl jeden z nejlepších d´n´b setů co jsem kdy slyšel.



Kam tak spěcháš?
Vše krásné jednou musí skončit a tak i dBridge odchází, aby uvolnil místo pro dalšího velikána Dje Frictiona. Ten hned od prvního tracku nasadil brutální tempo, které jsem totálně nezvládl. Přesný opak toho, co jsme mohli slyšet před chvílí. Z jeho setu byl znát originální styl, který Friction má. To zase do kotle přilákalo mladší část publika a stařešina se klidí do zadních řad. Jak je vidět přesně na tohle tady publikum čekalo. Parket se plní a kotel se začíná vařit, atmosféra houstne a jako před třemi týdny o kousek vedle v L-klubu na koncertu N.O.H.A., i teď v kotli paří francouzské hole:). Friction má svůj osobitý styl, který je ovšem na mě příliš rychlý a jak jsem říkal o rychlost nejde a pro udržení skvělého vystoupení dBridge v paměti a moje pracovní povinnosti nás nutí opustit prostor. Dnešní akce neměla chybu, kluci z wenkow sound přichystali jako obvykle prvotřídní zvuk, organizace taky šlapala na výbornou a především na vystoupení dBridge budu ještě dlouho vzpomínat.



soda
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016