REPORT

 

Report z koncertu kapely N.O.H.A od Sody

Po roční odmlce se k nám do klubů vrátila formace Nois Of Human Art. Tentokrát u nás měli turné, na kterém propagovali nové album Respect The Menu, které mělo křest v už 28.4. Lucerna Music baru. Já jsem ovšem vyrazil na další zastávku jejich turné, a to do legendárního L-klubu v Pardubicích. Koncert měl maximální návštěvnost, takže nechybělo šílené vedro jak bývá v L-ku zvykem.

 


Do klubu jsme dorazili krátce po 22 hodině, to je zatím jen z části zaplněno, ale postupně přicházejí další a další návštěvníci. K tanci a k poslechu nám hraje usměvavá Miss B. Ta nám pouští hlavně breakbeat, který nás příjemně ladí na očekávaný koncert. Prostor se začíná plnit a atmosféra začíná houstnout. Miss B pěkně přitvrdila a jsou tu první ruce nahoře. Kolem 23 hodiny je L- ko zcela zaplněno a já nevěřím svým očím. Původně tato akce měla proběhnout u Žlutého Psa v Pardubicích, ale kvůli nedbalosti řemeslníků klub vyhořel a akce se musela přesunout a jiná varianta než L-klub se nenabízela. Naštěstí „Vše špatné je pro něco dobré“. Do Žluťáku by se vešla jen malá část těch, kteří tady teď čekají na koncert. L –ko je zcela zaplněno, každý popíjí svůj drink a nic nebrání tomu, aby mohl koncert začít.



Máme něco po 23 hodině a za velkého jásotu přichází na podium N.O.H.A. Ne ovšem jen jedna, ale hned šest párů n.o.h.o.u. Jak je vidět tato kapela u nás má spoustu fanoušků. Bez měsíce a pár dní jsem před rokem byl na jejich koncertu v Rock Café. Tam jsem pochopil, že to je jedna z nejlepších kapel naší planety. Jejich muzika je něčím výjimečná, spojuje několik stylů a kultur. Základem je drumandbassový beat, okořeněný pohodovým saxofonem, hutným kontrabasem a elektronickými samply. Proto jsem bez váhání dorazil i na dnešní koncert, který je součástí turné k jejich novému albu Respect The Menu. N.O.H.A nastoupila v poněkud temném pojetí. Vše zhaslo a z repráku se teď valí jen temný zvuk, za kterého přicházejí jednotlivý členové kapely. Ovšem po prvním hrábnutím Tima do strun jeho kontrabasu mně naskakuje husí kůže. Tak hutný bass jsem dlouho neslyšel, k tomu přičtěte bicí Tobiase Belkera, klávesy Jochena Eickenberga, saxofon našeho Filipa Hohy, vynikající zpěvy Minervy Diaz a MCho Chevy a máte tu skvělé hudebníky, kteří opravdu stojí za pozornost. Nesmím také zapomenout na výborný zvuk, který nám připravili kluci od U Merkura.cz.



Téměř od začátku mají návštěvníky ve své hrsti. Ti vytvářejí z L-ka úplné peklo, tak strašné teplo tady pamatuji před několika lety, kdy se v L-ku odehrávaly ty nejdivočejší techno party:). Kapela nám ale servíruje hity spíše z alba minulého - Dive In Your Life a já stále čekám až konečně uslyším něco z toho nového. Jak ale publiku později Minerva mezi skladbami řekne, dnes uslyšíme pouze tři nové, ovšem jednu z nich jsem už slyšel na jejich loňském koncertu. To je pro mě velké zklamání, protože jsem čekal nějakou čerstvou muziku, až si říkám, proč to je turné k novému albu, když z něj nic moc neuslyšíme. Na atmosféře to ovšem znát není, ba naopak. Každý čeká na ten svůj oblíbený hit a že jich zaznělo víc než dost. Nad hlavami roztančeného davu mávají ze strany na stranu i francouzské hole. Vše krásné, ale jednou skončí a to platí i o dnešním koncertu. Ten si, jak bylo vidět, dostatečně užívala i kapela. Po skončení koncertu jakoby někdo mávnul kouzelným proutkem a klub byl téměř prázdný... najednou tolik volného prostoru, a čerstvého vzduchu. Což je velká škoda, protože noc ještě nekončí a to nám naznačují nastupující Dj´s U Merkura. Za gramofony teď stojí Mr.Pupitz, který míchá lámané beaty a snaží se ještě nalákat aspoň tu hrstku návštěvníků, kteří zde zůstali. To se mu, ale moc nedaří a tak i my po druhé hodině ranní opouštíme legendární L-klub.

soda


 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016