REPORT

 

Report ze Silvestra ve Studiu 54 od Čéši

Tak přišel ten velký den, den s velkým S. Pro někoho neznamená skoro nic, pro jiné je to obrovská výzva a den, na který jen tak nezapomenou. Já se rozhodnul, že opět, po loňském klidném a velmi vlažném silvestru, pokusím opět přičuchnout k tomu zábavnějšímu a prožitému ve víru klubu, hudby a tance. Má volba tentokráte padla na vyhlášený after klub Studio 54.

 

Já Silvestra trávil již mnoha různými způsoby, za mých mladých let to byly většinou velké akce v režii Lighthouse a nebo jiných velikánů, v klubech, a také jsem byl na privátech a dokonce i doma, kde jsem tu slávu měl možnost prospat :o) Jak si jen dnes  vybrat v tom nepřeberném množství, které se v dnešní době naskýtá? Je tu možnost být s přáteli, nebo tam, tam kam vás láká hudební zaměření a nebo jít někam, kam se jindy opravdu, ale opravdu jen tak nepodíváte? Já zvolil tuto možnost a jelikož jsem v klubu Studio 54 byl naposledy někdy v roce 2003 nebo 2004, vůbec jsem nevěděl do čeho vlastně jdu. Jo, jednu věc sem mohl alespoň předvídat, šel sem do toho nejlepšího after klubu v Praze…

Tak jak již jeho značka vypovídá, po příchodu kolem jedenácté hodiny nebyl v tomto klubu až na vstupní dámu a pána z ochranky skoro nikdo. Barmanka se mohla jen smutně kochat z těch 12ti lidí, kteří si přišli objednat krátce před námi. Koukáme na sebe a snažíme se tak nějak ten závěr roku prožít. Ehm, stala se z toho tak trochu privátní oslava. Přišla půlnoc a ve třech si přiťuknout za zvuku hitovkami prozvučeného prázdného sálu nebylo příliš oslavuhodné. Ale co se dá dělat, tento klub prostě opravdu není dimenzován na tak „brzké“ začátky :)

Prvním hrajícím byl Dj Migell. Tenhle kluk to fakt neměl lehký, ale pral se s tím statečně. Sice pouštěl chvílemi dost diskotéku, každopádně v tuto hodinu neměl ani koho urazit. Prostě zatím se to tu bralo jen jako opravdu lehký rozjezd. Některé tracky byly ale super, staré hitovky na které má člověk fajn vzpomínky a když jsem se zasnil a připoměl jsem si například narvanou stage Studio 54 na Creamfields kdysi před lety, byl to příjemný pocit…

Tak nějak se snažíme stále aklimatizovat a klimatizace nám dává dost zabrat protože při tak malém počtu lidí je tu opravdu velká zima. Přesouváme se trošku dál od baru do tmavého zákoutí, kde jsou kožené sedačky a snažíme se tancem trochu zahřát. Do rytmu nám již v tuto dobu hraje Dj Ronny a zdá se, že je to maličko jiný sound. Tracky jsou více progresivní a ne tak známé. Už se taky tak nějak trousí i více lidí z popůlnočních oslav v ulicích města Prahy. Já se ale musím na chvilku odporoučet z klubu a hodlám se vrátit na svého známého a velmi šikovného Dje Subgatea…

Příjezd se mi vydařil naprosto přesně. Přicházím opět zpět do klubu a koukám, že čím více se blíží ranní hodiny, tím více lidí schází schody do útrob klubu Studio 54. Vítám se se známými, přeji jim krásný Nový rok a už jen čekám až se spustí ta pořádná vlna na které si snad už i já v příjemně zaplněném klubu zatančím. Koukám kolem sebe a tak nějak pomalu přicházím na chuť tomuto prostoru. Je to sice trochu stísněné, ale na těch pár hodin se to dá vydržet. Je to ale opravdu spíše pro ty, kdo mají vždy o trochu víc sil a až tady se jim daří unavit se a poté jít spát… Do Studia chodí opravdu široké spektrum lidí. Jsou tu starší dámy i pánové, mladé holky i kluci, cizinci i domácí. Jen je to tu trochu opačně než jinde. Tam kde jiní končí, tady ostatní začínají, tam kde jiní zavírají, tady se teprve otvírá :o)))

DJ Subgate spouští svou hodinovou jízdu a musím říci, že to bylo z těch tří DJů to nej, co jsem slyšel. Sice po něm následovalo dalších 13 hrajících,ale ty já už neregistroval :o) Subgate se toho nebojí, umí si hezky a plánovitě rozdělit vývoj setu a tak se přes jemné houseové placky dopracoval například k trackům DJ Tigy až po jemné techno na konci, které mě tak příjemně vyprovodilo lehce po čtvrté ráno domů.

Co říci závěrem? Studio je fajn, ale asi opravdu jen pro ty, kdo jsou připravení přijít až ráno a vydržet až do odpoledne a to já nejsem. Tato noc mě potěšila v tom, že jsem se mohl podívat do míst, která mi zůstávají skrytá během standardních dance dnů. Klub je super nazvučen, trošku tmavší, ale kdo by se chtěl na afteru slunit pod zářivkou že ano :o)))

Já děkuji členům Studia 54 za vstříctnost která nastala při zmatku u vstupu a přeji ještě jednou všem krásný a pohodový rok 2010 a doufám, že všichni, kdo jste na nový rok tancovali, tak že vám to zůstane ještě minimálně dalších 365 dnů.

Enjoy the music!

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016