CLANEK

 

Nula2 Podcast 11/2009 (funky & deep house)

V říjnu jsme si už klasicky představili nové techno desky z regálů Nuladvojky ale tento měsíc vás čeká pořádná změna. Nula2.cz totiž není jenom o technu, ale především o kvalitní muzice. Takže, přibrzdíme, elegantně se ohákneme, dáme skleničku dobrého vínka a vyrážíme na luxusní houseový mejdan. Hrát nám bude liberecký DJ Sanny. 

 

Sanny není žádná superstar, ale myslím, že jí ani nechce být. Není to ale ani nějaký začátečník, který neví, co chce a kam se ubírá. Desky protáčí více jak osm let a dnes už mnozí dobře vědí, že je nadšeným průkopníkem a propagátorem často dosti neprávem opomíjeného funky a deep houseu. Když za ním na párty přijde nějaký znalec se slovy "hele zrychli", tak se jen šibalsky usměje a jede si to své, to co považuje on za nejlepší a tak to má být! Naši republiku křižuje sem a tam a slyšet jste ho mohli v mnoha vyhlášených nejen pražských klubech. Sanny ale není jen DJ. Je také hlavou severočeské pobočky http://www.sever.techno.cz/ a podílí se velkou měrou na pořádání tanečních akcí na Liberecku. 


     
Pokud vás zajímá dobrá muzika v podání človíčka, který to co dělá, dělá srdcem, tak si poslechněte dnešní Nula2 Podcast Mix. Naladit se můžete třeba dole doplněným tracklistem, ale pak už prostě musíte stisknout tlačítko "play", jinak vám předchozí řádky nebudou dávat smysl. Přejeme prima hudební zážitek.  

Reakce na mix nám můžete sdělit do fóra pod rubrikou. 
 
Soutěž:   Jaké akce spolupořádal na Liberecku DJ Sanny?  
Cena:   vinyl 12"  Faithless / Bring My Family Back / Arista Records 
Odpovědi zasílejte včetně adresy a telefonu na mail daho@nula2.cz

Link:  http://www.nula2.cz/PUBLIC/Podcast/Nula2Podcast013Sanny.mp3   


01)  Fred Everything / Let you down / 20:20 Vision  ( čas 00:00 - 03:34 ) 

Milovníkům deep house music nemusím jistě Freda Everythinga představovat. Tento kanadský DJ a producent má za sebou hezkou řádku vydaných skladeb a alb a se svým funky & groovy stylem se řadí do mé top 5 producentů. Na začátek dnešního podcastu jsem si vybral skladbu Let you down z Fredova debutového alba Under the Sun, ve kterém najdete kromě již zmíněné skladby i takové skvosty jako track Derby nebo Under the Sun. 

02)  Chris Quadrant / Dreamin About You (Lucas Keizer remix) / Union US ( čas 03:34 - 08:22 ) 

Hned ve druhé skladbě se zpoza velké louže přesuneme zpět do našich luhů a hájů. Už hezkou řádku let totiž u nás působí Quadrant sound system, jehož spoluzakladatelem je i Chris Quadrant. Je to jeden z mála deephouseových systémů, které u nás působí a ,za tu dobu ovlivnili nejednu generaci DJů. Skladba, kterou jsem vybral, je příjemně vyklidněná se sexy ženský vokálem, přesně na takové to domácí rozjímání :)  

03)  Chorduroy Music / So Many Times / Viva US  ( čas 08:22 - 12:09 ) 

V dobách, kdy jste mohli na festivalech své tělo nechat odpočinout a masírovat pomalu tepajícími beaty v příjemných chilloutech, by tahle skladba určite perfektně zabodovala. Houpavá basová linka spolu s dominujícím funky motivem na vás musí zapůsobit jako pobyt v lázních. Hodně pozitivní záležitost, která i přesto, že už nějaký ten pátek pamatuje, tak v mém osobním hodnocení boduje velmi vysoko.  

04)  Mister O / Lights go out (Kaskade remix) / Viva US  ( čas 12:39 - 16:55 ) 

Francouz Mister O, žijící a tvořící už nějaký ten čas ve Spojených státech, má na svém kontě už také hezkou řádku releasů. Jeho tvorba je hodně ovlivněna jazzem a funky, navíc v dětství hrál na jazzové piano a basskytaru, takže jeho skladby jsou plné živých nástrojů. Ostatně kytara dominuje i této skladbě, pod kterou se remixérsky podepsal další slavný producent Kaskade.   

05)  Tri O Five / Lets Start Over (Mr Moon mix) / 2Delicious Recordings  ( čas 16:55 - 21:20 ) 

 

O Tri O Five jsem se dozvěděl poměrně nedávno, když jsem poslouchal Dogglounge radio. Pokud posloucháte tuhle skladbu, ani ve snu by vás nenapadlo, že tenhle 4-členný projekt pochází z Bulharska. Hraje jim to tak skvěle, že bych je tipoval klidně odněkud ze San Francisca. Skladba Lets Start Over se navíc objevila na výběru Winter Music Conference 2009: The Collection, což už samo o sobě o něčem svědčí. 

06)  Da Sunlounge / Funked Up / Myna Music  ( čas 21:20 - 25:22 )  

Da Sunlounge patří k mým velmi oblíbeným producentům a určitě nejsem sám, koho jeho tvorba bere za srdce. Ve svých skladbách kombinuje funky, deep a jackin house, kterému pevnou rukou diktuje hutný beat. Když zahraju cokoliv od Da Sunlounge, tak mám téměř jistotu, že to zafunguje. I Funked Up u mě funguje, jak u vás?  

07)  Arco / Soulfood (original mix) / Flapjack  ( čas 25:22 - 30:25 ) 

Brňáka Arca není třeba představovat, i přesto, že je poměrně mladý, už má za sebou hezkou řádku zajímavých releasů a jeho tvorba mě oslovuje hned od začátku. Nejenže vydává skladby na známých zahraničních labelech, pravidelně ho můžete slýchávat v různých českých klubech po boku známých Djs. Soulfood je skladba, která vás nenechá na pokoji ani vteřinu, protože se v ní pořád něco děje.  

08)  XJN / Insecure / Sploit Recordings  ( čas 30:25 - 34:42 ) 

Na chvilku si odskočíme zase za velkou louži, konkrétně do Saint Louis, protože tam před nějakou dobou vznikl label Sploit Recordings, na kterém vydává projekt XJN. Ten si dal za cíl vydávat hudbu, která má duši a k tomu chce využívat co nejvíc živých nástrojů. Ostatně, posuďte sami, skladba Insecure je toho přímým důkazem.  

09)  Fun & Richie / Friends (club mix) / Elemental Recordings  ( čas 34:42 - 39:02 ) 

Abysme toho cestování neměli málo, tak se hned vzápětí vrátíme zpátky k nám do Čech, konkrétně Hradce Králové, kde působí producentská dvojka Fun & Richie. Za tímto pseudonymem se skrývá DJ Fun, známý to milovník kvalitní deephouse music a Richard, člen projektu Over 3. Skladba Friends je ještě horký materiál, který máte možnost slyšet exkluzivně jako první. Atmosféru skladby, které dominuje hutný beat, dokresluje zajímavě znějící trubka nebo co to vlastně je. 

10)  Chad Neiro / Shadows (original mix) / Viva US  ( čas 39:02 - 44:20 )  

Atmosférický deephouse mám moc rád a hned při prvním poslechu jsem se do téhle skladby úplně zamiloval. Skvělý houpavý beat podporovaný zefektovaným vokálem, který se periodicky opakuje a celá skladba postupně graduje. V mém aktuálním osobním hodnocení se tato skladba umístila na prvním místě.  

11)  The Craftsmen feat. Diamondancer / Shall We Begin (The Craftsmen  remix) / Yakuza Ireland  ( čas 44:20 - 49:00 )  

Blížíme se do finále dnešního podcastu a tak je na čase trošičku přitvrdit. Desku od The Craftsmen mám už poměrně dlouho a před časem sem ji oprášil a zase ji hraju lidem na akcích. Když je dobrý zvuk, basová linka vás strhne sebou. Vůbec nálada celého tracku navozuje pocit výletu kamsi za hranice naší galaxie.  

12)  Ünn / Love Me (Terry Lee Brown Junior remix) / Mikrolux Germany  ( čas 49:00 - 54:30 ) 

Tomuto poměrně minimalisticky znějícímu tracku dominuje hutná kolísavá basa, která dává této skladbě skvělý náboj. Už to, že pod remixem je podepsán Terry Lee Brown junior, dává tušit, že to nebude jen taková levná tucka, jak by se na první poslech mohlo zdát. Když se podrobně zaposloucháte, uslyšíte v ní spoustu zajímavých zvuků. 

13)  Demarkus Lewis / Da Music / Bluem Recordings US  ( čas 54:30 - 60:05 ) 

 

Vraťme se však zpátky na zem. Da Music je nadčasová pecka, u které mi přijde, že s přibývajícím věkem zraje. Hodně deepová záležitost s typickým zvukem Demarkuse Lewise. Mužský vokál dává téhle skladbě jiný nádech a když už se zdá, že se nic dít nebude, přijde zlom, který celou skladbu nakopne úplně jiným směrem.  

14)  Audiomontage / Flyin' High / Freerange Records  ( čas 60:05 - 65:10 ) 

Rokem 2000 jsme začali, rokem 2000 i skončíme. Za projektem Audiomontage se skrývá Jamie Odell aka Jimpster, kterého jste mohli slyšet loni v pražském klubu Roxy. Pod tímto pseudonymem vydává Jimpster tanečnější tracky, než na jaké jsme u něj zvyklí. Flyin' High vás svojí pozitivní energií jistě nenechá jen tak nečinně sedět nebo si alespoň jen tak zlehka nepodupávat nohou. A pokud jste vydrželi poslouchat tento podcast až sem, jsem za to moc rád a pokud se vám jen trochu líbil, jsem rád o to více. 

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016