REPORT

 

Report z Summer Session 5 od Čéši

Tak toto mělo být jako další letní zasedání??? O tom, že je vlastně léto, by mě tentokrát nepřesvědčilo ani úplné zavření očí a ani rozběh hlavou proti zdi. Nechápu co se s tím počasím děje, ale jak naschvál, vždy když jsme v práci je krásně a když se chceme bavit a tancovat, tak je ošklivo. No a jak dopadl tento pro mne jen sobotní díl u Ždákovského mostu?

 

Na první páteční polovinu festivalu jsem se nevydal, ne kvuli počasí, ale kvuli line-upu. Nejsem příliš zastáncem zběsilého tempa, a tak na mě zbyla jen sobota. „Jen“ bych měl dát asi do uvozovek, protože to co jsem prožil, bylo prostě jedním slovem super!

Sobotní počasí dávalo celý den najevo, že to asi nebude "suchou nohou" protancovaný festiválek, ale s tím jsem počítal a na vše se náležitě připravil. Takže boty do bahna, deštník do auta a dobrá nálada navíc přibalena. Po příjezdu na místo konání, jsem po zaplacení vstupu zjistil, že bohužel celá druhá stage byla zrušena. Dovídám se i důvod proč tomu tak je a proč se tedy nehraje sobotní house. V pátek se přes velkou průtrž mračen jungle sice dohrál, ale podmínky nedovolily sobotnímu programu pokračovat. Takže bohužel, hauzíky nebudou. Jen menší poznámku bych rád doplnil, když vím, že půlka festivalu není, mohl bych alespoň lidem trošku na místě zlevnit vstupné. Jen rada do budoucna :)

Prvním hrajícím na hlavní, naštěstí vybetonované a jen lehce zabahněné, stagei byl Dj Franke. Tenhle taťka dj umí techno podat krásným zbůsobem. Takovým vychovaným a uhlazeným, jako vznešený číšník v drahé vídeňské restauraci. Pěkně a příjemně vám vše naservíruje na stříbrném podonose, nic se mu nikde zbytečně neválí, s ničím nepohazuje sem a tam a rozhodně vás obslouží kvalitně a hezky. Franke prozatím hraje jen pro hrstku tančivších, ale i to je úspěch po těch všech peripetiích, které tento festival zažil. V pátek to prý ale bylo full, což je jedině dobře.

Po Frankem začali hrát mladí chlapci Jamal Dj´s. Tito dva pánové už v mnoha mých reportech figurovali na vysokých postech. Oni to prostě mají zmáknuté. Hrají si tak mezi sebou, jde jim to a nás to baví. Kluci si hodili i nějaké ty hitovky od nesmrtelných Prodigy v zběsilém techno rytmu a lidi na to pořád slyší. Bodejď by ne, když jim to rve uši a zní to pořád tak skvěle :) Jamalové hráli vlastně před jedinou sobotní zahraniční hvězdou a jejich poslední track byl, pokud mě pamět nešálí, happines loneliness... Jojo na tohle si zaskáču vždycky rád...

Industrialyzer

Sobotní hlavní hvězdou byla pravá ruka Adventa, Dj Industrialyzer. O tomhle klukovi sem nikdy nic neslyšel, nic o něm nevěděl, avšak tento mladý a opravdu velmi talentovaný Dj předvedl něco tak neuvěřitelného, že přes vše co se v sobotu stalo, dělo a jak to vypadalo, stálo za to slyšet tohoto mladíka v jeho live setu. Spustil ze svého laptopu značky vykouslé jablíčko takovou smršť, že už žádná bouřka se mu nevyrovnala a naštěstí ani žádná už nepřišla. Inustrialyzer přidal na síle zvuku i na síle beatů. Prostě na tohle se muselo tančit jak o život protože v tomto rytmu o život i šlo. Nebylo to jen nějaké bezduché bouchání, tohlě mělo vše co set má mít. Sílu, gradaci, zábavu, rychlost, prostě techno!!!

Nemohli jsme ani vše stihnout odtancovat, jak rychle to uteklo. Toto hodinové vystoupení bylo pryč stejně rychle jako přívalový déšť a se stejnou silou vám všechno vzal. Už nám skoro nezbývaly síly, ale Industrialyzer si ještě chvilku na stagei poskakoval vedle již hrajícího Steena.

Ten si po dvou dnech velmi tvrdé práce na celém festivalu pozval na stage ještě neplánovaně Dje Agenta a tak se tam mihotali dva velcí chlapíci a jeden malý hubený Industrialyzer… :o)))

Steen

Steen a Agent se tak nějak v průběhu setu střídali a hráli mezi sebou ping pong setík a bylo to fajn i když po zážitku Industryalizera docela vyměkli. Ale to nebylo vlastně vůbec na škodu. Po nich hrající Dj Nois, mladík z Brna, společně se Spiriakosem, zabrousili do vod opravdu jemnějších beatů a rozhodli se, že si svůj setík vychutnají od začátku do konce. Hezky gradovali a vyhrávali, ale to už jsme pomalu byli na odchodu...

Závěrem bych chtěl říci, že i přes všechnu nepřízeň počasí, to vyšlo na jedničku. Mrholilo jen jemně kolem 2 a 3 hodiny ráno a to, že chyběla house stage nebyl zase až tak velký problém. Lepší něco ubrat než se dostat do velkých nesnází a způsobit někomu nějakou nehodu a úraz.

Kluci a všichni co se podíleli na tomto festivalu si zaslouží obdiv a palec nahoru za to, jak se ke všemu postavili a jak to připravili.

+ Industrialyzer
+ prostředí

- Počasí, počasí, počasí ... úchylný počasí, déšť, vítr, zima, počasí, hnusný léto, sakra fuj!!!

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016