REPORT

 

Creamfields Central Europe - Oficiální vyjádření pořadatele

Festival Creamfields Central Europe se konal podruhé na břeclavském letišti a rádi bychom poděkovali především všem návštěvníkům, kteří festival podpořili svojí návštěvou a vytvořili naprosto úžasnou atmosféru, a také účinkujícím, kteří odvedli brilantní výkony a za oba dny pobavili přes 6000 lidí.

 
S festivalem Creamfields navazujeme na to dobré, co přinesly jeho díly v Roudnici nad Labem a chceme tak dostat naši malou zemi na výsluní v celosvětovém kontextu. Realitou dnešních dní je, že podmínky pro konání tanečního festivalu jsou nesrovnatelně těžší než v letech 2003-2005. V kritických podmínkách naší země se nám podařilo festival uskutečnit na dobré úrovni.

Naším snem je vytvořit v blízkosti překrásné Pálavy a Mušovských jezer, nedaleko Vídně, Bratislavy a Budapešti místo, kde by se setkávali clubbeři ze střední Evropy, vybudovat festival, který bude důstojně reprezentovat naši zemi. Veškeré naše snažení tedy směřuje a bude i nadále směřovat právě k tomuto cíli.

Máme za sebou druhý ročník festivalu, který byl poprvé dvoudenní, s hlavním festivalovým dnem v sobotu. Zatímco v pátek se program odehrával na dvou podiích, v sobotu v areálu fungovalo celkem 6 stageí. Mnohé překvapilo zařazení kapely Chinaski do lineupu. Festival Creamfields však není pouze taneční, je o multižánrovosti. I touto cestou chceme jít, zařadit do pátečního lineupu i popové kapely a přiblížit tak zdánlivě nesrozumitelný festival i běžnému publiku a tímto jej popularizovat, přitáhnout nové fanoušky elektronické hudby. Navíc Chinaski byli příjemným odlehčením letošní akce a ukázali se být opravdovými profesionály.

Také bychom chtěli objasnit výpadky proudu, ke kterým došlo na Music City techno stagei, Der DRINK stagei a IDJ+DNB stagei. Celý festival elektřinou napájely 3 centrály, přičemž zmíněná podia napájela centrála s dostatečným výkonem pro všechna tři. Právě na této centrále však došlo k technické závadě. Výpadek trval zhruba 10 minut, závadu se podařilo částečně odstranit a chod na stageích obnovit. Mezitím bylo posláno pro novou centrálu do Bratislavy, jelikož závadu nebylo možné zcela odstranit. Po jejím příjezdu byla za krátkého řízeného výpadku proudu vadná centrála zcela odstavena z provozu.
 
Závěrem bych rád věnoval velké poděkování všem členům realizačního týmu festivalu, mediálním partnerům za kvalitní PR podporu, děkujeme sponzorům, děkujeme skvělému publiku, děkujeme městu Břeclav, děkujeme vyšším silám, že na nás neseslaly ničivou bouři jako loni.
 
Nyní strávíme dalších 12 měsíců usilovnou prací a přípravami dalšího ročníku. Těšíme se na Vás v létě 2010 na břeclavském letišti.
 
Náměty prosím pište na email: info@creamfieldscentraleurope.eu
 
Za agenturu Mersey
 
Pavel Tesař
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
dan
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016