REPORT

 

Report z druhé Full Moon party od Čéši

Já mám jít do Abatonu? Tak tam mě nikdo nedostane. Asi nějak takhle jsem se vyjadřoval posledních několik let a tvrdě jsem si za svými slovy stál. Prostor mě tehdy vůbec nevyhovoval ve více směrech, a tak jsem byl až zaskočen, jak moc mě dostal a zalíbil se mi nyní, na párty Full Moon s Lukem Slaterem v čele pod taktovkou pořadatele Aleše Blehy...

 

Prostor Abaton je zvláštní prostor. Je dost odstrčen od jakéhokoliv nočního pražského života a doprava tam je náročná, ale pokud se tam člověk už rozhodne jít, nemá čeho litovat. Já se o tom přesvědčil po mnoha letech v pátek 13tého. Přijel jsem do Abatonu těsně před jedenáctou a v tuto hodinu zatím v klubu nebylo mnoho tancechtivých clubberů. Nevadí, alespoň si ho projdu a zkusím se zorientovat. Abaton je velmi industriální prostor, železobetonová stavba s mnoha zajímavými zákoutími. V uplně spodním, podzemním patře byla Bassline zone, menší sklepeníčko s posezením a elektro hudbou. V přízemním patře se nacházela Trance stage a v horním patře s uzavřeným balkonem byla hlavní, Techno stage.

Po rozkoukání se a načerpání vizuálních vjemů, jsem se zaposlouchal do beatů prvního hrajícího Dje. Tím byl Dj Joshek. Hrál zajímavé tracky, ale chvílemi to bylo spíše jen pouštění techno beatů do skoroprázdného prostoru. Lidí zde bylo opravdu poskromnu a já se bál, zda-li se vůbec někdo dostaví. Dj Joshek pro mne byl velmi zdařilým podkresem pro vnímání Abatonu jako celku. Výzdoba a dekorace, na kterých si uskupení kolem A.B. dalo velmi záležet, mě zaujala natolik, že bych jim osobně chtěl vyslat obdiv. Nádherné obrazy s motivem měsíce a vesmíru, UV dekorace a maličkosti které dotvářely opravdu nevídanou podívanou podtrhující jednoduchý industriální vzhled Abatonu. Holt, někdy se i z mála dá vykouzlit efektivní a zajímavý koncert barev a motivů.

Odebral jsem se po chvilce na trance stage, než bude nahoře hrát hlavní hvězda, načerpám nějaké vokály a zahřeju se, říkám si. Na trance stage v tu chvíli hrál Dj Pico. Hraní to bylo zábavné a remixy nešetřící Pico nás zásoboval energii v takovém stylu, že by i RWE mohla závidět. Na trance stage to blikalo, lidé si to tu užívali a bylo jich tu znatelně více než v horním patře. Pico pouští Tigovo sluneční brýle v noci a já si po dlouhé době dávám trance pózu s rukama nahoře :o)

Opouštím trance a v zádech mi hraje ještě nesmrtelná pecka od Underworld. Nahlížím opět do prvního patra a vidím, že tu stále tempo udává Joshek, ale už mu na stagei sekunduje Dj Luke Slater. Joshek si posledních pár tracků dal ve stylu vrzání, skřípání a sirén a lidí zde moc nepřibylo. Pak se ovšem jako mávnutím kouzelného proutku, několik málo minut předtím, než nastoupil Luke, objevilo na scéně tolik tanečníků, že se už konečně bylo na co dívat i z pohledu Djs.

Luke Slater

Luke za to vzal s plnou parádou a vizualizace a projekce také. Přesně zapadaly do hraní, které Luke předváděl. Vesmírno robotická smršť skvělých tanečních beatů doplňována obrázky a videi. Takhle našlápnutou první hodinu už asi nezažiju, bylo to skvělé. Luke hrál daleko lépe než v Brně před desetinásobkem lidí. Bohužel se ale v jednu chvíli něco stalo a reprosoustava začala vydávat společně s uchu lahodícím technem i nelibé zvuky šumu a praskání. Někde je chyba, a těch bylo posléze i víc. Na techno stage se vyplavily záchody a začalo tam být nesnesitelné horko, ale opravdu velmi velké. To vše způsobilo jedinou věc. Hodina a půl Luka Slatera byla skvělá, ale těch 90 minut bylo i posledních mnou strávených na Techno stagei.

Trance stage a Duran jako záchrana. Tohodle pána jsem již chválil při své nedávné návštěvě Brna na párty Citadela. Tam byl pro mne favoritem a nyní svou pozici dobrého a zábavného Dje jen potvrdil. Je to chlapík, který nehraje jen tak nějaký trance, umí za to i pořádně vzít a to, že mu sem tam ujede ruka a pustí vrtulky a zpívánky? No a, vždyť se to dá přežít a ta chvilka odpočinku přijde i vhod. Je to zábavné, Duran si s publikem hraje a dokonce mu k tomu poblikává i laser. Tančím a užívám si všechno co slyším. Příval energie mě opravdu dostává a tancování mě zase jednou baví tak, jak to mám rád. Trance stage má i mnohem lepší zvuk. Je tu nižší strop a hudba se line malým prostorem silně a rázně. Lidé si to užívali a já také, až do půl čvrté ráno.

To už však přišel můj čas, utancovaný a unavený jsem se rozhodl, že znovuobjevený prostor Abaton opustím, ale odnáším si odtud několik skvělých momentů. Parádní tanec a pocit, že se do Abatonu zase rád vrátím.

Takže, 3.4. na párty Full Moon s Cj Bollandem a krásnou malou elektro punkovou dvojkou Fideliti s Jontym :o)))

Na hezkou zatancovanou...

+ prostor
+ hudba

- zvuk
- vytopené záchody
- horko na techno stagei

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016