REPORT

 

Report z Apokalypsy – Virtual Reality od Čéši

Tak nám bylo všem oznámeno, že toto je poslední Apokalypsa v Boby Centru v Brně. Pro někoho dobrá zpráva, pro někoho méně. Já to beru jako posun, ale luxus zázemí, které Boby Centrum poskytuje, se asi dá těžko nahradit. Uvidíme jak to všechno bude vypadat dále, nyní  se společně podívejme, jak proběhla poslední Apokalypsa v Boby Centru ...

 

Rozhodl jsem se, že opět vyrazím do Brna brzy. Po mnohaletých zkušenostech s brněnským publikem vím, že na Apokalypsu se nevyplácí jezdit se zpožděním :o) Jaké bylo však mé překvapení, když po vstupu do haly kolem půl deváté večer bylo všude kolem jen pár jedinců, pravda, že už tancujících. Říkal jsem si, že to je způsobeno asi sněžením a následnou špatnou sjízdností silnic a dálnic a očekával jsem každou chvilkou davy příchozích.

Odložil jsem si v poklidu věci do šatny a vydal se vstřebávat atmosféru. Prvními hrajícími které jsem zaznamenal byli duo Jamal Dj´s. Kluci to na pódiu švihali na začátek náramně tanečně. Groovy techýnko dávalo základům co proto a i pro clubbery to byl dobrý základ na dnešní večer. Když jsem se podíval blíž, všimnul jsem si, že otočné podium jaksi chybí, chápu, že to mohlo být zklamání, ale já jezdím především za hudbou, ne za točícíma se udělátkama :o) (Více info v oficiálním prohlášení promotéra - pozn. red.) Jamalové svou jízdu zpestřili i velmi profláklým disco remixem a troufám si tvrdit, že i pan mistr Travolta by si na střihnul pěkné taneční vystoupení. Kluci scratchovali, užívali si to a Boby se nám pomalu plnilo.

Když po nich nastoupila Míša Salačová, zvuk náhle ztvrdnul a zhutněl. Míša se s tím nepárala, krásná dáma v černém nasadila svižné tempo pro již celkem slušný počet tancujících. Stále jsem doufal, že když je to tedy poslední párty na Boby, nastane mnou tak oblíbená mačkanice a sauna na place, zatím se nic takového nekonalo a prostor měl opravdu každý pro jakékoliv taneční kreace a výmysly. Míšiny burácející beaty měl však již brzy vystřídat další DJ.

Ade Fenton a Míša Salačová

DJ Ade Fenton. Pán v černém, jak bych opět mohl říci, ale spíše mi připomínal emo sebevraha. Musím pochválit vizualizace a hlavně jeho intro které se mi velmi, ale opravdu velmi líbilo. Následovali skřípavé zvuky a pazvuky. Jeho pozvolný rozjezd jsem si vychutnával jen chvilku, rozhodnul jsem se totiž navštívit i druhou, vyměklejší stage. V tu chvíli tam housíkové tempo udával Dan Cooley. V La Grottě se pohupovalo do rytmu celkem dost clubberů, kteří si jemnosti Danových beatů užívali do sytosti. Probíhá slušné pozdravení a přání pěkného večera a pádím zase na hlavní scénu. V tu chvíli tam Ade vařil všelijaké robotické beaty a do toho se na obrovské LED panelové scéně, promítaly roboticé vizualizace. Super! V jednu chvíli nastoupila luxusní temnota, opravdu techno parádního ražení, nádherné zvuky, tancuji a připadám si jako bych cestou z La Grotty vypil živou vodu, ale ve skutečnosti to byla kofeinová voda za nekřesťanské peníze, která mi ani nechutnala, toto opravdu nebola voda, čo ma drží nad vodou. Ade svůj začátek setu dle mého napravil a ke svému konci zahrál úplně báječně.

Video: Intro Vitalica

V tu chvíli se již pod stolem krčila hlavní hvězda večera. Malý francouzský světový Dj Vitalic. Musel počkat, až se promítne speciálně pro něj připravené intro. Bylo fakt hezké. Poté se postavil za své mašinky, kterých ovšem nebylo tolik, jak by asi mohlo být, ale i tak začal své pumping electro pouštět do všech, co měli sílu to pobrat. Vitalicův electro nářez rozdělil taneční publikum v Boby na dvě strany. Na ty, co to rozhodně nebavilo a nelíbilo se jim to a na ty, co to brali jako božskou a lahodnou music, která v hlavním čase na Apokalypse chyběla. Já se v tu chvíli odebral opět na druhou stage. Své tempo tam udávala sličná Lay Dee Jane. Tuto dámu jsem neslyšel věky věků a její sound rozhodně už není tím čím býval. Pro mně tehdy laciným trancem. Lay Dee Jane jako by rozkvetla z poupátka tranceu v úžasnou květinu elektronické hudby. Tracky, které měly opravdu co říct, lidé tancující o 106 a Lay Dee Jane předávající energii v plné síle a v plné své kráse.

Ben Sims

Musím letět, koncert Vitalica končí a já si nemohu nechat ujít něco, na co jsem se těšil asi nejvíce. Pan Dj Ben Sims. Ku*va tohle mělo koule jako geneticky upravenej býk. Takový grády a takové peklo jsem nezažil. Apokalypsa jako kdysi. Lidé šílí, Ben Sims dává každému co proto a ani chvilku nás nenechá odpočinout. Je to úžasná techno jízda, která bere dech, jako lavina ženoucí se z Alpského vrcholku dopadaly na nás kusy tracků a ničili vše, co jim stálo v cestě. Ben Sim byl pro mne tuto noc bohem. Bohem který mi vniknul do těla a nutil mě celé své vystoupení tancovat. Hutný zvuk vycházející z reprosoustavy drtil všechny a všechno. Tohle bylo prostě výýýýborné!!! A já za to hrozně děkuji, užil jsem si to jako by mi bylo 15náct :o))

Co ale nastane po něm? Říkal jsem si, kdo tohle překoná? Už nikdo, ale na paty mu šlapal další hrající taťka, Cj Bolland. Hned jak nastoupil se svým Mc Screenem, vybavil jsem si kultovní set co mám doma a oposlouchaný snad již 1000x. Set někdy z roku 1998? Cj nasadil ostře řezané zvuky a vokálové zpestření jeho Mcho do toho zapadalo jako šerbel na riť. Neskutečná lahoda a skvělé vystoupení pro dnešní večer. I toto bylo tanenční a já si to užíval, ovšem jízdě Bena Simse se to nevyrovnalo. Ke konci jsem už jen spíše improvizoval, svůj tanec jsem opatrně zakončil a vydal se směrem k šatnám.

Ještě v zádech mě zastihly sypající se beaty TetraPak, ale to už bylo jen pouhé zašumění, které jsem nevnímal a zmožen únavou a s úsměvěm opustil jsme prostory Boby Centra.

Co Vám mám napsat závěrem? Něco bych tu měl. Jako Apokalypsa párty návštěvník jsem odcházel naprosto spokojen, nic a nikdo mi nezkazil zážitek z noci a opravdu jsem si rozlučkový mejdan užil, ale z dojmů ostatních co jsme za noc potkal, musím napsat malé několikatero chování slušného clubbera.

Tak tady je:)

1. Slečny mají vždy přednost.
2. Když kouříš, nesnaž se své okolí popálit či o kolegu clubbera típnout cigaretu.
3. Když je ti horko, ovívej se vějířem, ber ale ohled na ostatní a nesnaž se jim useknout hlavu.
4. Když vidíš fotografa, klidně se nastav pro fotku, ale udělej mu i místo na focení jiných.
5. Pokud tě někdo požádá o průchod, nesnaž se ho postrčit dál, určitě má vlastních sil dost.
6. Neházej nikdy a nic na nikoho, ani pokud máš halucinace a vidíš nějaké zvíře.
7. Na záchod se chodí po jednom, vyjímky mají ovšem děti s doprovodem.
8. Na pánské záchody děvčata nepatří, vyjímky tvoří pouze uklízečka.
9. Buťte k sobě ohleduplní ať už jste velcí či malí.
10.  Hudba je tu pro vás, bavte se, užívejte si a mějte se rádi :)

Díky čéša

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016