CLANEK

 

Technoservis Nula2: The Prodigy, T++, Radial & DJ Boss

Hlavní prostor v novém Technoservisu věnoval Daho z obchodu Nula2 novému singlu The Prodigy. Není divu, návrat britského projektu je událostí začátku roku a navíc se jedná o počin vydařený. Hodně zajímavou deskou je taktéž dílo projektu T++ či oldschoolovější věc od 2562. Svým kouskem pak přispěl i slovenský DJ Boss v kolaboraci s Radial.

 

The Prodigy
Omen
(Take Me To The Hospital)


 
Pro věrné fanoušky The Prodigy mám dobrou zprávu. Koncem února se Prodigy vracejí na scénu s novým albem "Invaders Must Die". Předzvěstí této skutečnosti je singl "Omen" doplněný vynikajícími remixy. Hned napočátku je potřeba podotknout, že se kapela vrátila k původnímu rave soundu, kterým si kdysi získala své fanoušky a rozplynuly se tak moje obavy, že bude pokračovat v nudném elektro klišé pět let starého alba "Always Outnumbered, Never Outgunned". Originál singlu "Omen" je dá se říci klasický zvuk The Prodigy, po zvukové stránce ještě trochu přizpůsoben dnešní době. Výsledkem je tedy chytlavá breaková záležitost se silným vokálem, který prolíná celou kompozici. První remix, který na maxáku najdete, dodali Noisia a originál rozebrali celkem slušně. Remix má tech-breakbetovou podobu a rychlost okolo 135 BPM, tedy stejně jako jejich hybridní počiny na labelu Division. Zvuk je více rozbouraný a obalený plastickou hmotou, se kterou Noisia tak rádi pracují! No a poslední skladbou na singlu "Omen" je drum&bassový remix na track "Invaders Must Die" od Chase & Status. Ten logicky potěší všechny D&B fanoušky, protože je to prostě rozhodně vyvedený a energický kousek se současným zvukem. Jako ochutnávka je singl "Omen" vynikající a já osobně se už teď těším na ono nadcházející album.
 
www.theprodigy.com 
Daho 95%   


Radial & DJ Boss
Cooperation ep
(Dole Gate 004) 

Po dvouleté odmlce se opět ke slovu hlásí oblíbený slovenský label Dole Gate. DJ Boss si však tektokrát ke spolupráci přizval posilu, holanský projekt Radial!  Ep "Cooperation" obsahuje čtyři našlapané a energické tracky, kde se vzájemě prolínají osobité styly obou tvůrčích stran. Samozřejmě, že se nebudete nudit ani vteřinu. Tracky jsou plné prudkých a nečekaných zvratů a dynamických rytmických změn, za což je zodpovědný asi spíše DJ Boss. Radial zas dodali řadu, pro jejich tvorbu chrakteristických, samplů. Dohromady prostě vynikající efekt, nezůstane kámen na kameni! DJ Boss na desku dodal jakýsi bonusový track "Hydro Perkusia Tool", což vlastně není track, ale přepracovaný loop, který je podle slov autora starý skoro sedm let! I tak zní stále velice současně. Celý maxák nezbývá než pochválit a zdůraznit, že jde o plnohodnotné a nekompromisní techno. Kéž by takových desek bylo více!
 
www.djboss.net 
Daho 90%     


T++
Audio 1995#8
(Apple Pips 004)


 
Že vám nic neříká tenhle podivný název? Nemusíte se ani bát, že došlo k chybě. T++ je pseudonym človíčka jménem Torsten Profrock, který také úzce spolupracuje s Robertem Henkem aka Monolake. Možná už teď trochu víte, o co se jedná a jistě tušíte, že půjde o trochu náročnější hudbu. Samozřejmě! Produkce T++ není nic pro slabé nátury a fanoušky líbivého trance. Většinou jde o temné a ponuré tracky, plné prostorových ech a démonicky tajemných samplů. Přesně takový je i nový počin nazvaný "Audio 1995#8", vydaný na labelu Apple Pips. A strana je zlomená v celém svém průběhu a rytmice podléhají i okolní potemělé aranže, které občas tak nějak vygradují a opět se vrátí zpět. B-čko má přímou rytmickou linii a je určitě více použitelné do setu. Nerad bych pro tento track použil označení minimal, ale i takový termín by se tu s nadsázkou dal použít. Tuhle desku bych rád doporučil všem, kdo mají rádi originální a vyjímečné desky, protože T++ rozhodně originální hudbu dělá. 

www.monolake.de 
Daho  90 %   


2562
Embrace/Hijack
(3024 Records 004)
 

Projekt 2562, za kterým stojí Dave Huismans, jsem začal sledovat asi před půl rokem, kdy vydal album Aerial. Jeho produkce je excelentním spojením techna a dubstepu a to všechno v inteligentní minimalistické formě, zahalené do oldschool soundu. Nový maxák, vydaný na vlastním labelu 3024 Records, přináší dva tracky. Áčková "Embrance" je spíše dubstepová záležitost s nádhernými prostorovými prvky a poutavým dějem. Nejde o nic převratného a oslňujícího, ale staré samply ala Basic Channel tady vyznívají naprosto pohádkově. Když vinyl otočíme, čeká nás dynamické minimal-dub-techno s prostorovými samply a hlubokou ozvěnou. Taky naprosto parádní a použitelná záležitost. Singl "Embrace/Hijack" má být předzvěstí nadcházejícího alba "Kontrol" na labelu Tectonic, takže se už můžeme začít těšit! Já už jsem začal.

www.myspace.com/2562dub
Daho  95 %
   

Všechny uvedené tituly zakoupíte v prodejně Nula2.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016