REPORT

 

Report z Christmas party v L-Klubu Pardubice od Čéši

Tak a je to tu zase, po roce Vánoce a vše krásné s tím spojené. Je tomu přesně rok a pár dní co jsem přinesl na techno.cz svůj první report. Dnes tomu nebude jinak, podělím se s vámi o další skvělý díl techno klubovky Christmas party. Že to bude do roka a do dne opět to nejlepší z techna nebylo po shlédnutí line-upu vůbec žádných pochyb.

 

A jak to v tento sváteční den vypadalo? Vše se od začátku neslo v pohodovém tempu a po příchodu do L-Klubu na nás dolehla sváteční techno atmosféra. Partypeople se postupně dostavovali na místo, sdělovali si zážitky od vánočního stolu, kolik toho kdo snědl a jak byl kdo hodný a co mu Ježíšek nadělil. Mimochodem mně hodně, já sem hodnej kluk :o)

Mezitím se postupně po Lord Spaceovi za pult postavil taťka toho všeho, co se tuto noc nachystalo, Dj Džejár. L-Ko se postupně zahalovalo do mlžného oparu, postavičky tancujících mladých kluberů zaplňovaly všechny koutky a slečny hostesky se dostávaly do nálady. Džejár to pojal slavnostně, tak jak se sluší a patří. Jeho setík byl velmi příjemný a táhnul se jako sobí spřežení, které přineslo velmi hutný beat. Džejár vypadal trochu unaveně, ale tvářil se vesele a to je důležité. Všichni příchozí měli na tváři většinou úsměv přimrzlý již z venku, kde panovala teplota dost pod nulou. To ale nic neměnilo na skutečnosti, že mejdan se teprve rozjížděl ...

Já si ten malý, ale útulný prostor prošel, koupil si drink a ujal se spalování kalorického salátu a dalších přísad v první řadě. Svítila na mě dve velká plátna, kde se promítala dost často reklama hlavního sponzora a blikala na mě světýlka ze všech stran. Na druhé stagei to nebylo jiné, tedy až na ta plátýnka. Místo nich tam byly televize :o) Ze začátku jsem nevěděl přesně kam se upíchnu, ale po různých přesunech sem a tam, rozhodl jsme se ukotvit u blonďatého andílka nadělujícího hromadu slovenských beatů.

Ano, první řada a předemnou Toky, nebo Tokár, jak kdo chcete. Prostě náš slovenský brat. „Hej tá tvoja hlava to už vyzerá ako kaleráb, chalan, nie?“ Boha :o) No ale Toky, kymácející svou zlatavou hřívou sem a tam, svůj set náležitě prožíval. A že bylo proč. Jeho tak specifický sound byl ze začátku poněkud upraven pomalejším rozjezdem, ale když se tomu pánovi dá čas, ukáže vám zač je toho loket. Sekal to hlava nehlava, vydržet to tempo je dost náročně a bramborový salát usazený v tukových buňkách začal konečně dostávat co proto. Tancuj, poť se, ukaž co v tobě je ...

Mezitím odbíhám i na druhou, mírnou house stage, kde tempo udává Roxy matador Dan Cooley a jeho setík je oproti hlavní stagei jako medové pohlazení, takový čajíček který se nehltá, ale usrkává po troškách a každý doušek se s chutí vychutnává. Jojo, ale čajíčků je během roku dost, chce to pořádnou šaratici. Takže honem zpátky na tu temnou stranu síly, tedy klubu.

Právě něco málo po jedné hodině nastoupil za gramofony někdo, o kom mohu s čistým svědomím prohlásit, že má fakt hrubé charisma. Já bejt buchta ... Marco Bailey je prostě sympoš. Jeho hraní je bezchybné, gradující, zajímavé, taneční, uspokojující, dá se i prokecat, ale kdo chce, celé ho protancuje. Marco tomu dal pořádně naprd*l a když dohrál, strhla se o něj v předních řadách opravdová bitva. Každý ho chtěl ulovit alespoň do foťáku a nechat ho tam o trochu déle, nadržení clubbeři ho rozsápou na cucky :o)

Jdu se uklidnit na Chrise Sadlera, ten malý velký muž se svítícími brýlemi zrovna pokládal placku od pana Tigy, který nosí sluneční brýle v noci, volně přeloženo tedy... Chris je taky ostřílený pardál a jeho hraní má náboj, to sice píšu o skoro každém hraní, ale co víc by vás asi tak napadlo, když má takové zbraně jakými jsou gramofony Technics :)

No, ale na tohle už není čas! Přichází totiž něco, na co se těší celý rok všichni křesťané a i když nejste věřící, ale posloucháte techno, garantuju vám, že tenhle Advent, ten vám nikdy nesmí uniknout. Dj Advent, vrchol večera. Advent hrál neskutečně, přesto to bylo tak skutečné jako všechno kolem vás. Hradby reprosoustavy duněly a otřásaly klubem jako by se v tovární hale strhla bitva strojů. Chvílemi jsem si připadal jako v nějaké kobce a jedinou možnosti jak se z ní dostat bylo pořádně tancovat. To nebyl vůbec problém a mně se tohle líbilo fakt nejvíc! Tedy až na tu pro mne opravdu nechutnou scénku, obscéního Santa Clause, který tancoval Adventovi za zády s penisem u kolen (obrazně řečeno) a předváděl nový styl gogo chcesemizvracet :o)

Takže, shrnuto a podtrženo, další rok je za námi, Vánoce jsou pryč a na co se těšit teď? Možná na silvestr, možná za 365 dní na další Christmas party!!!

Hezké svátky všem, mír, klid a pohodu...

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016