REPORT

 

Mírně poetický report z Prdele od Scion

O místě, jemuž bylo do vínku dáno opravdu originální jméno, se více jak měsíc skloňovalo ve všech pádech po klubových kuloárech. Během jeho rekonstrukce vznikl fantasticky klubově-vydesignovaný interiér. Podobnost s legendárním olomouckým klubem Depo9 se nezapře!

 

Ale zanechme  počátečních chvalozpěvů a představme club Prdel ještě těm, kdo toto místo ještě neměli možnost navštívit. První, co každého upoutá, je originální lounge klubu - primárně tvořena vstupní halou s dvěma protilehlými balkóny – z nichž ten delší po celé své délce „zastřešuje“ bar. Chodbička s ním spojená pak návštěvníky zavede do zadní, ještě komornější části s vlastním barem. Hlavní dění, stage a bar se však nalézá pod zemí, kde jsou po celé délce místnosti zabudovány stylové odpočinkové sedačky se stolky...

Krátké seznámení i "procházku" po klubu bychom měli a nyní se už konečně můžeme vrhnout i na všechny události provázející tuto vskutku originální otvíračku. První zvědavci a nedočkavci se oproti avizované deváté hodině scházejí v loungi a vyčkávají v křeslech kolem stolečků už po osmé hodině. Probíhají první objednávky, pohodové klábosení nad drinky… To byly zřejmě poslední okamžiky kdy byl klub v klidu a potichu. 

21:05 - Vrchní i spodní bar se stávají neprostupnými  a všude je plno rozkoukávajících se hostů s očima navrch hlavy... A stále přibývají...

21:55 – V tuto chvíli už je jasné, že na každých 15 příchozích připadnou jen čtyři lidé, co odcházejí. Všechna místa k sezení jsou plně obsazena, a i dole už je cca 100 tanečníků. Začínám mít pocit, že asi jde opravdu do tuhého! Ten se však netýká barmanů a barmanek, kteří promptně vyřizují objednávky - respekt všem na barech!!

22:25 – Tento čas  by makléř na burze zřejmě uvedl slovy: „20 IN a 5 OUT“, což má jasně za následek rapidní zvýšení teploty, v návaznosti zaznamenávám i rapidní snížení čerstvého vzduchu. Lidé zatím stále umírněně proudí bez větších emocí daným směrem. Až se mi nechtělo věřit, jak jsou trpěliví.

Jiří Schmitzer

00:05 – Nastává za mohutného pokřiku hrobové ticho a z mikrofonu se všem ze stage hlásí DJ Uwa. Po přivítání všech návštěvníků oznamuje i jméno „kmotra“ což některým dává tušit i co bude souvisejícím překvapením... Nebudu dále napínat - klub byl oficiálně uveden do chodu  skladbou„PRDEL“- kterou na křest „nevěnoval“ nikdo jiný než samotný autor - Jiří Schmitzer. Při poslechu se (zřejmě) pro umocnění dojmu na pódiu objevuje opravdu kyprá striptérka paní Nováková! Ta svým tancem ještě více propagovala dané slovo a opravdu vtipně prezentovala danou část všem přítomným –  všechno a detailně vidělli i ti nejdále stojící.

00:15 – za DJdeckem stojí zase Uwa – ten na pódiu zcela obklopen ze všech stran dává pokyn  a následně probíhá poslední odpočítávání, ohlašující zároveň prvního učinkujícího Dje. S fantastickou pompou se za gramofony objevuje nejostřílenější legenda české taneční scény – DJ Loutka, a všichni jsme se za dobu jeho hraní vrátili, díky voleným deskám, v čase do doby, kdy byl naprostým hitem např. Jaydee a jeho Plastic Dreams. Myslím, že nejedno srdéčko zaplesalo a nejedno oko nezůstalo suché :D Samozřejmě trošku přeháním, nicméně jeho hitovky působili jako pomyslný olej do ohnivého kotle nadšených clubberů.

00:59 – začíná pomalý odliv takových návštěvníků, co zde byli spíše ze zvědavosti, a pomalu se v davu profilují opravdoví tanečníci, drinkomilci a diskutéři. Večírek (ač trochu tropický) může začít

01:14 – je přesně ten čas, kdy tzv. „modří vědí“, že přemíra alkoholu může být v kombinaci s aktuálním klimatem dosti nebezpečná. Na to konto je zde menší „pošťuchovaná“ s vtipně vypadajícím „domino efektem“ ...a byla rychle spacifikována.

01:30 – Za DJský pult se právě postavil Uwa a majestátně přebírá tak oldschoolově rozjetou štafetu od Loutky nad burácejícím sálem lačnícím po tanci… Proto mezi spousty jeho oblíbenými byl ke slyšení i originální remix Let Me Think About It od Ida La Corra a Fedde Le Granda.

02:05 – Opět jsem svědkem dalšího menšího incidentu a stejně jako v předešlém případě je bleskurychle vyřešen klubovými security, Na balkónech se již díky dalšímu menšímu odlivu osob udělalo dýchatelněji a TEĎ je podle mě všude lidí tak akorát. Nemohu si odpustit okomentovat, že v celém prostoru se to hemžilo hezkými slečnami i pány – chvílemi mi to přišlo až nemožné – tolik hezkých lidí na metr čtereční jsem dlouho neviděla :) A mezi nimi se potloukají všichni dnešní hudební žokejové Loutka, Tráva, Uwa&Lucky Lucaso, Pete Walk a vypadá to, že kromě Dominátora na baru se výborně baví i další nejmenované (ale zvědavé) VIP osobnosti ;)

02:55 – V tuto hodinu PROVOZNÍ KONEČNĚ ZAPNUL KLIMATIZACI- to si někdo odskáče! :)  ..a klub začíná opravdu „dýchat“

Lví podíl na opravdu rozjuchaném poznavacím večírku má jistojistě i dokonalý zvuk – usuzuji tak podle počtu pochval, jimiž byl častován..

Můj názor? Konečně klubík s příjemně přátelskou atmosférou...

...a to si nedělám *r*e* :)

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016