CLANEK

 

DJ Lucca – Reformation Album

Vydání debutového alba nejpopulárnější české DJky podle ankety Dance Music Awards 2008 – DJky Luccy – se blíží. Album vyjde v digitální podobě exkluzivně na Beatportu 8.prosince 2008. V CD podobě bude jako speciální edice vydáno v únoru 2009 a bude obsahovat Lucčiny skladby obohacené o kytarové riffy vynikajícího českého muzikanta Michala Pavlíčka, se kterým Lucca příležitostně vystupuje na předních festivalech v Česku i zahraničí. Lucca vydává toto album pod svou značkou Sound Of Acapulco (dřívější Acapulco Records, založené r.2004, přejmenované r.2007).

 
Reformation v názvu alba vyjadřuje růst a proměnu DJky Luccy, a to jak v rovině soukromé, tak profesionální. Každý track odráží příběh Lucčina života, což činí album velmi osobní. Každý singl má svou vlastní identitu, na albu však tvoří ucelený příběh. Album Reformation představuje širokou škálu taneční hudby, vybírá Lucčiny oblíbené prvky z různých hudebních žánrů. Na tanečních parketech po celém světě Lucca dává nového ducha své hudbě, jejímž základem je progressive techno, okořeněné hutnými electro beaty a jemnými minimalovými zvuky. Nejinak je to u jejího alba. Sama však říká, že její inspirace přichází z produkce např. Deep Dish či Chemical Brothers.

DJ Lucca

Lucca se věnuje DJingu od roku 1999, následně rozjela i producentskou dráhu – z její starší produkce jmenujme např. skladby Mirage 01 (vč. remixu od Umeka) anebo Freedom, které se staly velkými hity a dostalo se jim podpory od DJs jako Carl Cox či Paul van Dyk.

V dubnu 2007 Lucca vydala groovy electro skladbu Body Dance, jako první vlaštovku svého nového zvuku. K tomuto tracku vznikl i videoklip, produkovaný týmem lidí, kteří dělají videa pro Fatboy Slima. V létě 2007 byl klip v pravidelné rotaci na MTV.

Během léta Lucca vydala na své značce Sound Of Acapulco další 3 skladby – Quantum, Reformation a Woodblocker. Spolu s originálními verzemi vyšly také remixy od uznávaných producentů, jako např. Robert Babicz, Funk D’Void, Pig & Dan a Matt Tolfrey & Inxec. Zmíněné singly spolu s Body Dance jsou těmi hlavními z celého alba.

I nadále však Lucca zůstává velmi žádanou DJkou a objevuje se na významných světových festivalech jako Mayday (GER + PL + HU), Nature One (GER + PL), LoveParade (GER), Time Warp (GER), Creamfields (CZ + PL), Awakenings (NL), Dance Valley (NL), Sonne Mond und Sterne (DE) a v roce 2008 také na legendárním Sziget Festival v Maďarsku.

Z významných klubů, do kterých zavítala, jmenujme: U60311 Frankfurt (GER), Airport Wuerzburg (GER), Tresor Berlin (GER), Privilege Club Ibiza (ES), Florida 135 (ES), Fabric Ostrava (CZ), Mecca Prague (CZ), Rohstofflager Zurich (CH), Flex Vienna (AU), Ambasada Gavioli (SLO), Hala Ludova Wroclaw (PL), Rex Paris (FR),  a The Gallery at Turnmills v Londýně (UK).

Rok 2008 je pro Luccu zatím více než úspěšným; byla zvolena DJem roku v českých Dance Music Awards a od května hostuje svou vlastní radioshow na Vonyc Radio Paula van Dyka – show pojmenovaná „Sound Of Acapulco“ se vysílá každý 6. den v měsíci od 20 do 22hodin. Celoroční práce se dočká završení v podobě alba Reformation. 

U příležitosti vydání alba se bude konat jeho křest na party Acapulco 60 v pražském klubu Mecca 6.12.2008. Na party vystoupí Lucca + Michal Pavlíček, Smokin Jo (UK), Elio a DJs ze Studia 54 Tommy Rogers a Enrico.

REFORMATION TRACK LIST:

BLACK TECH
(Lucca, Tobias Fiedler)

BODYDANCE
(Lucca, Tobias Fiedler, Christian Fischer, Jens Maiwald)

CRANK
(Lucca, Tobias Fiedler, Frank Koenig)

WOODBLOCKER
(Lucca, Tobias Fiedler, Jens Maiwald)

HUNDERTWASSER
(Lucca, Tobias Fiedler)

JUPITER
(Lucca, Tobias Fiedler)

NOISE TONE
(Lucca, Tobias Fiedler, Frank Koenig)

QUANTUM
(Lucca, Tobias Fiedler, Jens Meiwald)

RECOMMENDED SISTER
(Lucca, Tobias Fiedler Vocals By Daniel Splitt)

REFORMATION
(Lucca, Tobias Fielder, Jens Meiwald)

TELEPORT
(Lucca, Tobias Fiedler)

TRIPLET
(Lucca, Tobias Fiedler)

DUSSENBERG
(Lucca, Tobias Fiedler)

Od února do dubna 2009 Lucca vyrazí na tour nazvanou Reformation Album Tour a zavítá do předních evropských klubů. Konkrétní data tour budou oznámena v lednu na www.lucca.cz a www.myspace.com/djlucca.
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016