REPORT

 

Pig Fest 13 – hodnocení a jedno velké překvapení!

Největší svátek elektronické hudby v západních Čechách Pig Fest má za sebou premiérové dvoudenní pokračování. I když číslo 13 může být pro někoho číslem nešťastným, plně zaplněný parket v pátek i v sobotu dokázal, že se prasátka třináctky nebojí.

 
Celková návštěvnost Pig Festu s podtitulem Wonderful Weekend byla rekordní a přesáhla 4000 lidí. Na sobotní techno večer s famózní Clodagh dorazilo přes 1700 lidí a zlomený pátek s Aphroditem byl již ve 12 hodin vyprodaný, kapacita byla naplněna 2300 lidmi.

Velký dík patří všem vystupujícím, kteří vytvořili společně se všemi návštěvníky parádní atmosféru. Smutnou zprávou pro nás všechny pak bylo nevystoupení Ortina Cama, jehož letadlo nemohlo díky velké mlze v Praze přistát, náhradu tak operativně obstaralo jihočeské duo Steen a The Keeper. (informace o sobotním zastavení provozu na Ruzyňském letišti lze ověřit přímo na stránkách pražského letiště)

Rádi bychom také poděkovali za maximální nasazení a profesionální přístup domažlickému DJ Obchodu, kteří připravili vynikající světelnou show, dále pak Wenkowsoundu za ozvučení celé party, partičce Trippl Krippl za parádní projekci a za luxusní dekorace od J.S. Laboratoire. Zvláštní poděkování pak patří uměleckému duu MATKA, za velmi originální výstavu soch a také všem lidem z realizačnímu týmu, kteří se na přípravách třináctého Pig Festu podíleli. Bez vás bychom to nedokázali, DĚKUJEME!!!

Velmi pozitivně hodnotíme i to, že ani jednou během obou dnů nebyla nutná pomoc zdravotnické služby či asistence policie.

Celkově hodnotíme premiérový dvoudenní Pig Fest jako velmi povedený i přesto, že se vyskytlo několik nedostatků, na kterých do příštího dílu určitě zapracujeme. I když byl oproti minulému dílu počet píp u stánků s pivem zdvojnásoben, ukázalo se toto vylepšení, díky rekordní páteční návštěvnosti, jako nedostačující. Mrzí nás, že mnohdy fronty na pivo přesáhly 30 minut, omlouváme se za to, a na dubnové díle Pig Festu zajistíme další navýšení tankovacích zařízení a změn jistě dozná i sortiment na barech.

Během festivalu se také objevili stížnosti na chování některých členů ochranky. V současné době se toto prověřuje a pokud se prokáže chyba na straně agentury, která tuto službu na festivalu vykonávala, nebudeme s ní na dalších dílech spolupracovat.

Závěrem bychom poděkovali vám všem, kteří jste na Pig Fest dorazili a užili si ho stejně jako my. Díky moc a doufáme, že nám zachováte přízeň i do budoucna.

A i když jsou vánoce až skoro za 2 měsíce, my pro prasátka máme dárek už teď, takže si pište: Pig Fest 14 – opět 2 dny a to 18.-19.4.2009

PS: V červenci se uskuteční první prasečí Open Air Fest, těšíte se?

Love, peace, pig
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016