CLANEK

 

Murcof: Mé album je pro lidi s pohledem upřeným ke hvězdám

Vůbec první vystoupení mexického producenta Fernanda Corony, který je známý pod uměleckou přezdívkou Murcof, bude nepochybně zážitkem. Murcof kombinuje prvky vážné hudby s minimalistickými beaty a svoje poslední album Cosmos představí v listopadu na brněnském festivalu NEW NEW! 2007.

 
Mohl bys nám říct něco o myšlence, která stojí za tvým novým albem Cosmos?

Je to soundtrack pro lidi s pohledem upřeným ke hvězdám, nebo taky zamyšlení nad naší existencí; velké otázky jako jak jsme vznikli… Je to taky oslava života v jeho univerzálním smyslu a úvaha nad zející nekonečností vesmíru.



Jak jsi dospěl k rozhodnutí kombinovat klasickou a elektronickou hudbu?

Byl to přirozený vývoj, protože jsem vždy poslouchal jak klasiku, tak elektroniku. Poslouchám samozřejmě i spoustu jiných hudebních stylů, ale tyto dva měly pro mě vždy zvláštní význam. Mojí snahou je spojit to, co mám na těchto stylech rád, a co z nich dělá jednu hudbu.

Před pár lety ses přestěhoval z Mexika do Barcelony. Co tě k tomu vedlo a jak se ti žije v tomhle městě?

Přestěhovali jsme se do Evropy, protože zde zaznamenávám mnohem větší zájem než v Mexiku a zbytku amerického kontinentu. Ročně jsem z Mexika do Evropy cestoval asi třikrát, takže bylo jasné, že se musíme rozhodnout. Vybrali jsme si Barcelonu kvůli dobrému počasí (v rámci evropských standardů), moři, dobře propojenému letišti a kultuře. Navíc je to město s krásnou architekturou, a i když není tak integrované jako ostatní evropská města, je plné různých kultur a etnik.

Co může očekávat v rámci tvého vystoupení na festivalu New New! 2007?

Chci představit svoje nové album Cosmos.

Více info: www.newnew.cz
www.myspace.com/newnewfest
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016