REPORT

 

Report z Millenium 2 od Heapa

Se značným zpožděním, které způsobila služební cesta a nemoc, vám konečně přináším reporty z dvou povedených akciček, které se proběhly minulý víkend. Obrázek jste si zřejmě už stihli udělat z fotek, ale pokud vás zajímá, jak jsem viděl obě akce já, tak čtěte dále…zítra bude následovat report z Entrance v Roxy.

 
Začnu nejspíše tím, že do Abatonu jsem původně vůbec nechtěl jít. V plánu jsem měl odpočinek, abych byl ready na sobotní Entrance v Roxy a navíc mě v podstatě Millenium ani hudebně příliš neoslovovalo a vlastně jediná věc, která předem upoutala mou pozornost, bylo plánované vystoupení Bon Finixe se Sašou, což měl být v podstatě set vylepšený live hrou na housle, což je trochu netradiční nástroj (na rozdíl od saxofonu, baskytary či příčné flétny)… Každopádně v Abatonu jsem nebyl několik let (naposled kdysi na Honeypotu asi před čtyřmi roky…) a tak jsem byl zvědav, jestli si prostor ještě trochu pamatuji, a jestli jsou tam párty stále tak špatně ozvučené a studené...

Do Abatonu jsem dorazil přesně na půlnoc a po akreditaci a uložení svršků a batohu do šatny jsem vyrazil vzhůru dunícími prostory, porozhlédnout se po obou místnostech, kde se mělo hrát. V prvním patře se nacházela pomalejší (prvotně lze nazvat houseová) stage a na té jsem se chvíli uhnízdil, koupil si pivko a začal si vychutnávat set Bon Finixe s podporou Saši. Jejich premiéra si myslím vyšla docela dobře, škoda jen, že neměli početnější publikum…ale musím se přiznat, že ač mě na tuto akci nalákali pořadatelé především na toto půlhodinové představení", ani já jsem nevydržel celých 30 minut jejich performance…



Laser show

Po chvíli (přestože mi hudební produkce na spodní stage byla velmi libá), mi zvědavost nedala a já vykročil nahoru do dalšího patra vstříc technu…a jaké bylo mé překvapení, když jsem zde našel skvěle rozjetou a tak akorát zaplněnou stage (no, pár lidí by se ještě určitě vešlo) s atmosférou asi tak stokrát lepší než dole… Po krátkém rozkoukaní se mě okamžitě chopili kamarádi a známí, stejně tak jako skvělá a euforická nálada plynoucí ze skvělé atmošky. Horní stage nemůžu v podstatě nic vytknout. Po celou dobu až do rána na ní panovala skvělá nálada, parket zaplněn (ráno sice ne úplně, ale zase bylo dost místa na živelný tanec :-), DJ skvěle nasvícen, zvuk (sice ne křišťálový), ale na Abaton si myslím ucházející a hlavně solidně nahlas. A hlavně, nejlepší věc, kterou musím vyzdvihnout: SKVĚLÝ BAREVNÝ LASER a SUPER DEKORACE.



Dort

Tady musím pořadatele hodně pochválit, hlavně ten laser v tomhle (v podstatě malém) prostoru překvapivě vynikl (když si ho někteří z vás dle mé osobní zkušenosti za celou noc ani nevšimli, což nechápu….) – no nechápu…:) Přiznám se bez mučení, že já si za celou noc nevšiml jediného lineupu, za což jsem stihnul trochu pořadatele - jak se později ukázalo neprávem - osočit. Lineupy naopak byly velmi profesionálně udělané a to ve formě plakátu v designu který byl typický pro promo celé akce. Tímto se tedy omlouvám a naopak dodatečně chválím… Přeci jen si ale neodpustím zmínit jeden organizační nedostatek. A tím je dolní bar, který zavíral velmi brzy - přestože stage vedle něj měla jet" ještě víc než 2 hodiny. Chápu, že návštěvnost nebyla ideální, ale přece jenom - chodit neustále pro pití nahoru je nepohodlné… Jinak co se organizace týká, musím celý team pochválit, akce byla dobře připravená. Škoda že lidí nedorazilo více…snad příště.



DJ Preach

Co se hudby týče, zde bych dal hodnocení 8/10. Přestože to vůbec nebyl můj šálek čaje, tak jsem se ani chvilku nenudil, ba naopak. Bon Finix se Sašou dobří, Schimek (slyšel jsem 30 minut paráda. Preach - pro mne rozhodně hvězda večera - zahrál tak skvělý melodický a zábavný set, že to nejde ani popsat – to se musí zažít. Je to opravdu veliká škoda, že tento Kanaďan jako jediný nedal svolení k uveřejnění jeho setu.

Laťka tedy byla nastavena vysoko a nastupující Agent se jí nezalekl a předvedl také skvělý set, který byl ke konci na mě osobně již místy hodně tvrdý, nicméně chápu, že s pokročilejší hodinou se musí trochu zatápět pod kotlem…:-))) Nicméně já v tu chvíli začal častěji odbíhat na spodní stage, kde v tu chvíli hrál Michal Poliak, kterého jsem já osobně slyšel live poprvé a vcelku se mi jeho set líbil (přestože tak polovinu tracků které hrál jsem znal a trochu mě nudily).



DJ Agent

Po Martinovi na horní stage přišel na řadu další domácí Deepdance - oblíbený to "ranní" DJ z domácího bookingu techno.cz, který celý Abaton totálně rozsekal svým nekompromisním a rychlým - a pro nás melodičtěji laděné - trochu monotonním setem. Dolní stage končila v pět - což nebylo na škodu, alespoň se lidé koncentrovali na jednom místě a udržovali rozjetou atmosféru. Každopádně jsem vydržel i díky milé společnosti až do skoro do šesté, kdy jsem se s Abatonem rozloučil.

Co říci závěrem? Snad jen díky za zajímavý zážitek. A to nejen pořadatelům a DJs, ale také spoustě lidí, díky kterým jsem se skvěle bavil. Bylo to neočekávaně dobré a už teď se těším na Millenium 3!!!!

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016