REPORT

 

Report z Cosmic Tripu by Mar-Gec-Al

Další Cosmic Trip, tentokráte už jedenáctý, je za námi. S bouřkou, deštěm, se vším všudy, jak se hezky sluší a patří. Prostě Cosmic Trip je snad prokletý. Ovšem i přes déšť to byla skvělá akce.

 

Na Cosmic Trip jsem dorazil něco kolem sedmé hodiny a šel jsem si prohlédnout, co kde je. Hned mi přišlo divné, že Studio54 stage a Semtex stage jsou skoro hned vedle sebe, a hned mi bylo jasné, že zvuk se tady bude hodně překrývat (bohužel tomu tak bylo). Překvapila mne bohatost techniky na jinak vcelku malé Studio54 stagi a prohlédl si jako každý rok vychytaný Red Zone.

V Red Zonu jste si po zakoupení speciální krabičky cigaret (v kovovém obalu) mohli vyzkoušet dvě aktivity. První spočívá v tom, že si stoupnete do komory, v které kolem vás svítí lasery, začne vám hrát beat a vy protínáním laserů přidáváte různé zvuky. Druhá aktivita je vytváření VJské projekce. Výsledek obou aktivit dostanete na DVD. Já jsem bohužel neměl to štěstí a když jsem si aktivity asi ve tři ráno chtěl zkusit, tak jsem zjistil, že obě aktivity už balí a tudíž jsem si je nemohl zkusit. Snad na Summer of Love...

V Red Zonu začal produkci docela netradičně Kaisersoze (v osm večer) a na to, že Red Zone je vpodstatě housová scéna, tak začal pro sebe klasickým tvrdým soundem. V průběhu setu začal jistě ubírat, protože po něm měl nastoupit DJ Loutka. Ten tomu tak učinil někdy kolem půl desáté a musím říct, že jsem byl velice překvapen (ale mile), když jsem od něj slyšel zahrát staré trancovky. Loutka asi začíná také sklouzávat po "trancové vlně" a opravdu se mi líbil progressive, skloubený se staršími songy, které hrával již dříve.

Ale abych zas tak moc nepředbíhal, tak na se Kaisersozeho jsem moc nezůstal, protože mne upoutal lehce trancový nádech na Studio 54 stagi. A vskutku. Slyšel jsem akorát konec setu DJe Eagla a zrovna hrál Wamdue Project - King of My Castle (Sander van Doorn remix), což je v poslední době jedna z mých oblíbených. Tak jsem si zaryl do paměti, že když mě nebude bavit main stage ani live stage, tak budu zde (také tomu tak bylo – na Studio 54 stage jsem byl asi 60% všeho času, co jsem byl na Cosmic Tripu). Po Eaglovi nastoupil DJ Goes-F a ten začal z trošku jiné strany – progressive housem (ale rychlým) prokládaným tech-trancem. Ještě bych dodal, že v tuhle chvíli to vypadalo, že reprosystém Studio54 stage nezvládá (začaly hrozně „ustřelovat“ basy), ale naštěstí to bylo asi jen přegainované na mixpultu.

Jenže to už vedle na live stagi začali po sáhodlouhých přípravách hrát Skyline, tak jsem si je šel na chvilku poslechnout (stejně jako hromada dalších lidí – v té chvíli tam muselo být víc než třetina všech lidí, co zrovna na Cosmicu byli). K nim se nedá říct naprosto nic. Atmosféra docela dobrá, jen to chtělo trochu vyváženější zvuk. Bohužel já zrovna Skyline nemusím a tak jsem šel o kus dál ke stánku techno.cz něco vyřídit.
Zdáli jsem tam slyšel, jak na main stagi hraje Ladida a musím říct, že hrála hodně pěkně, melodicky. Mně se to dobře poslouchalo, akorát nevím, jestli bych na to dokázal pařit. To ovšem nemůžu soudit, protože jsem se ani ke stagi nestihl jít podívat, jelikož mě už kámoši lanařili ke Studio54 stagi (a později na Loutku do Red Zonu – o něm jsem již psal).

Po DJi Goes-F hrál na S54 stage DJ Tommy Rogers, kterého znám jako typického "housového hitovkáře". K mému překvapení zahrál naprosto luxusní progressive trancový set. Nebudu kecat, oni takové sety zahráli i Madman a Pete Walk, kteří hráli po něm. Změnou byl až Eddie Amador, který zahrál opravdu skvělý, elektro progressivní set – prostě kdo ho zná, ten chápe, co myslím.

To ale zase předbíhám. Během Madmanova setu hráli na Semtex stagi The Freestylers a musím uznat, že to opravdu umějí! Docela nadupaný zlomený zvuk, který i mně měl co říct. Ovšem radši jsem si zůstal na S54 stagi, která mě osobně bavila víc.

Během večera jsem se zašel 2x podívat na main stage – na Davea Angela, od kterého jsem slyšel asi 4 mixy a z toho 3 totálně špatné, a Maura Picotta. Ten hrál docela zajímavě – já ho totiž ještě předtím nikdy naživo neslyšel – a musím uznat – umí to. Ovšem také se nevyhnul lehčím chybám. Přijde mi, že buď na main stagi byly špatné odposlechy, nebo byli oba "moc", což by se profíkům stávat nemělo...

To už bohužel začalo "lejt jako z konve" a já se odebral do Red Zonu (kam hned vzápětí přestali pouštět), kde hrála Mistress de Funk, která mě svou hudbou moc nenadchla a tak jsem ani nevydržel počkat, co začne hrát Tráva a odjel jsem. Naštěstí jsem s deštěm počítal a s sebou jsem měl věci na převlečení, takže jsem teď naštěstí v pořádku. Cestu zpět akorát znepříjemnila uzavírka dálnice, ale to už je na jiné povídání. Sice mne mrzí, že jsem promeškal Dava Clarka a Space DJz (zvlášť, když jsem schválně vynechal samotného Bena Longa s tím, že "pak" bude hrát celé duo), ale takový je život.

Tak, jak bych to celé nakonec zhodnotil? I přes ten masivní déšť si myslím, že to byl super večer. Jediné, co mě mrzelo, tak že mimo Red Zone pak jela jen main stage. Studio54 stage a Semtex stage musely kvůli prudkému dešti techniku vypnout. Tak snad příští rok nás počasí nezradí. Aspoň doufám, že ten díl "do tuctu" vůbec bude.

VIDEA:

Loutka na Cosmicu:

Ladida na Cosmicu:

Dave Angel na Cosmicu:

Ben Long na Cosmicu:

Space DJz na Cosmicu:

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
dan
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016