CLANEK

 

Paul Hartnoll (ex-Orbital) vydal debutovou desku

Jeden z dvojice bratrů Hartnollových, kteří působili v legendárním projektu Orbital, Paul Hartnoll, nechce nechat vzpomínku na tento slavný projekt jen tak zapadnout do propadliště dějin a vydává sólovou debutovou desku, která v mnohých směrech slavnou bratrskou dvojici připomíná. Album The Ideal Condition vychází na labelu ACP Recordings a všem fans Orbital udělá jistě příjemnou radost..

 

Poté, co v roce 2005 vyšlo definitivně poslední album dua Orbital, se Paul okamžitě vrhl na sólovou dráhu a se singly jako Patchwork Guilt nebo Please všem ukázal, že konec Orbital rozhodně nenastal kvůli hudební vyčerpanosti obou protagonistů. Tedy alespoň co se týče Paula, tak rozhodně ne. Spolu s těmito oběma singly naleznete na desce The Ideal Condition dalších sedm, které Orbital v některých momentech náramně připomínají. Hlavně co se týče hrátek s melodií. Stále žijící duch tohoto projektu je tak třeba cítit ze skladby Simple Sounds. Oproti produkci Orbital, však sází Paul sólo na mnohem víc vokálů a živých nástrojů, které jsou vlastně tím nejhlavnějším na této desce. Bohaté kompozice smyčců, žesťů a dalších nástrojů uchvátí každého milovníka hudby jako takové. Většina skladeb zní jako novodobá klasika na breakbeatovém základě. Vlastně jen jediná skladba na tomto albu je čistě elektronického charakteru a Paul jí "zahrál" celou sám - singl Patchwork Guilt.

Většinou klidnější downtempo rozčeří dvakrát big beatem říznuté a rychlé tracky plné nabroušených kytar, singl Please a skladba Aggro. Ve většině skladeb se však můžete těšit na zajímavé melodické hrátky a klidný breakový rytmus, mimo závěrečného, ultra ambientního tracku Dust Motes, který Paul věnoval své mamince, Yvonne Julie Hartnoll.
Kromě citlivé a srdcem dělané hudby pomohli Paulovi dotvořit tu správě barevnou atmosféru vokalisté včetně Roberta Smithe z The Cure a dále pak Lianne Hall, Akayzia Parker a Joseph Arthur.

Album The Ideal Condition vyšlo 28. května na značce ACP Recordings.

Hodnocení: 95%

Ukázky singlů Please .. a Patchwork Guilt

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016