CLANEK

 

Narovinu aneb rubrika o rovných beatech 01/07

Nic Fanciulli a jeho Renaissance, Art Of House od KneeDeep a NRK 10. Tři zajímavé kompilace, o kterých se dočtete v dalším díle rubriky Narovinu. K tomu samozřejmě pravidelná dávka krátkých informací z oblasti rovných beatů. To vše pro vás připravili Jarda Zapletal a FlyBoyEda.

 

Některé mixované kompilace mají velkou sílu a svojí originalitou dokáží bourat hranice. Jiné naopak svou  existencí doslova prudí. Nic Fanciulli v žádném případě druhým dílem Renaissance neprudí, ale je nutné říct, že ani nebourá žádné hranice. V současné době přesto z řady mixovaných kompilací výrazně vyčnívá. "Snažil jsem se písně udržet v rovnováze. Chtěl jsem, aby celý mix zněl 'deep', ale hlavně, aby posluchače nenudil", říká.

Jméno Nic Fanciulli se začalo v hudebních časopisech více skloňovat v roce 2005. Tehdy vyšel první díl zmíněné kompilační řady Renaissance. Právě díky ní se Nic dostal do povědomí širší veřejnosti. "Hraju jako DJ už hodně let, ale více lidí mě zná tak zhruba dva roky. A to ještě často jenom díky tomu, že si o mě přečetli v časopise nebo možná slyšeli někde nějakou mou skladbu", říká Nic. "Proto jsem nad přípravou prvního dílu Renaissance strávil víc jak pět měsíců. Chtěl jsem, aby kompilace zněla dokonale. Snažil jsem se na dva disky dostat všechno, co mám rád a co by ukázalo mojí hudební cestu od začátku až do bodu, ve kterém se nacházím nyní".

Nic Fanciulli si reputaci získával postupně a mnohem déle než jenom ony zmiňované dva roky - spolu s Andy Chatterleyem vydává muziku pod pseudonymem Buick Project, založil label Saved Records a úplně nejvíc (a vlastně poprvé) o něm bylo slyšet díky rezidentuře ve známém klubu Club Class. "V šestnácti jsem slyšel v tomhle klubu poprvé house music a byl jsem úplně pohlcen. Když mi zde pár let poté nabídli rezidenturu, byl jsem nadšený! Připadal jsem si jako dlouholetý fotbalový fanoušek Chelsea, který se najednou dostane do hlavního týmu jako hráč!", usmívá se Nic.

Kariéru má Nic nastartovanou velmi dobře. S rokem 2006 může být velmi spokojený. Vyrazil totiž na velké turné, remixoval hity od Underworld nebo Tiefschwarz, v létě si střihnul residenturu na Ibize a na podzim přišel s druhým dílem kompilace Renaissance, který je možná ještě lepší než díl první. Možná i díky koncentraci jmen jako Francois DuBois, James Talk, Charles Webster, Ame, Funk D'Void, Bookashade nebo Paul Kalkbrenner.

Více informací o Nicovi a jeho nové mixované kompilaci najdete na stránkách: www.myspace.com/nicfanciulli, www.nicfanciulli.comwww.renaissanceuk.com, www.club-class.org.

CO SE STALO, CO SE STANE

Německá DJka a producentka Ellen Allien oznámila, že pro label Fabric připraví jeden z dalších dílů jejich kompilační řady Fabric. S podtitulem Time Out - The Other Side of Berlin se kompilace na pultech obchodů objeví v květnu.

Francouzský producent Kris Menace, který se proslavil hitem Discopolis, bude spolupracovat s kolegou Alanem Braxem - prý půjde o "next big French thing".

Polovina dnes již neexistujícího projektu Everything But The Girl zpěvačka Tracey Thorn vydává své debutové album. Produkují Ewan Pearson a Metro Area.

Berlínský label Shitkatapult vydal koncem roku 2006 kompilaci Musick – To Play In The Club. Recenzi najdete tady.

Brazilský producent Gui Boratto, který zaujal singly Arquipelago a Like You vydává v únoru své debutové album nazvané Chromophobia. Hledejte v katalogu labelu Kompakt.


DOWNLOAD

RA.040 M.A.N.D.Y.
V minulých dvou dílech naší rubriky jsme vás odkazovali na nové mixy projektu Slam a Dje Stacey Pullena, které jsou zdarma ke stažení na stránkách www.residentadvisor.net. Nedávno se na zmíněných stránkách objevil další zajímavý mix, tentokrát v podání německé dvojice M.A.N.D.Y. (spolumajitelé známého labelu Get Physical). Stahujte jako o život na adrese http://www.residentadvisor.net/podcast-episode.asp?id=40.
 
CO PRÁVĚ VYCHÁZÍ

The Art Of House Mixed By KneeDeep (Clubstar) – O německé dvojici KneeDeep se dá již hovořit jako o veteránech taneční scény. Nicméně veterán v žádném případě neznamená "bez nápadu" nebo "nudný". O tom se ostatně můžete přesvědčit na jejich nové mixované kompilaci. Pod jednou střechou zde najdete skladby sakrametsky deep, ale také euforické skladby, které vás donutí zvednout ruce nad hlavu. Čekejte například Fish Go Deep, Mr. V, Nicka Holdera, Kerri Chandlera nebo Demarkuse Lewise.

MINIRECENZE

VA - NRK: 10 - Celebrating 10 Years Of NRK Music (2007 – NRK Sound Division - 3CD)
Máte-li rádi house music, je takřka nemožné, abyste neměli rádi (anebo alespoň neznali) také britský label NRK. Prestižní vydavatelství, které v roce 1996 založili pánové Nick Harris & Redg Weeks, je ve hře už celých 10 let, během nichž se stalo vyhledávaným útočištěm těch nejkvalitnějších houseových producentů a DJs. Nikdy neztratilo ksicht, ignoruje trendy a bez ohledu na běsnění kolem minimalu a electra si dál vesele lisuje své nádherně znějící tech-deep & soulful house tucky, jako by se nechumelilo. Oněch 10 let neúnavné práce si teď můžete ve zkratce vychutnat na luxusní 3CD edici, v rámci které najdete 28 tracků patřících mezi ty nejzářivější okamžiky existence tohoto labelu. Vedle sebe zde naleznete nesmrtelné klasiky ale i nové kousky jako Kerri Chandlerův Bar A Thym ve skvělém remixu Toma Middletona. Nad touto BEST OF selekcí bychom se mohli rozplývat minimálně na dalších dvaceti řádcích, my vás však raději přesměrujeme na tracklist a s ním související zvukové ukázky. Sami pak nejspíš uznáte, že v některých případech více než slova zmůže samotná hudba. Těšit se můžete na jména jako Francois K, Miguel Migs, Peace Division, Joey Negro, Trackheadz, Ian Pooley, David Alvarado či Audio Soul Project. Důležité upozornění: pokud jste snadno vzrušiví, doporučujeme vám raději domácí poslech, všechny tracky zní totiž nebezpečně sexy.

Tracklist & download zvukových ukázek.
Hodnocení: 100%

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016