CLANEK

 

Technoservis Nula2 10/06

V letos už desátém dílu rubriky o zajímavých vinylových novinkách vám Daho přiblíží nový singl Stevea Makatona, šestý Sleeparchive, Random EP z dílny projektů Monolake a Deadbeat a nakonec se podíváme na zatím poslední release labelu Planet Mu.

 

Makaton - 2Jags Remixes Part 1
RSB 005
www.rodz-konez.co.uk

Steve Bailey aka Makaton nám nachystal vynikající vánoční překvapení v podobě možná té nejlepší "makatonní" porce techna, jakou kdy veřejnosti naservíroval. Sice trochu netradičně na birminghamském RSB Records, ale přeci. Celou A-stranu obsadil originál tracku 2Jags, coby stěžejní záležitost maxáku. Rovný industrial na jaký jsme u Makatona po leta zvyklí, ale dotažen do dokonalosti, co se týče především kvality zvuku a efektivní mixáže samotného tracku. Po perfektně propracované pauze přijde fantastický nástup, který nadchne každého! Steve je prostě ve formě a dává to patřičně znát! B-čko obsadil Lankyskills E-Type Hardtop Remix, který původní konstrukci obrátil vzhůru nohama a nezůstal kámen na kameni. Také je ale doufám všem jasné, že to nebude žádnej med. Použitý efekt, který se vynoří po několika úvodních beatech se pro vás možná stane noční můrou, ale tajně ji budete přivolávat zpět. Makaton sice nepatří mezi hyperproduktivní umělce, ale tady platí to, že méně je někdy více!

Sleeparchive - Hospital Tracks
Sleeparchive 006
www.sleeparchive.de

Nový doublepack projektu Sleeparchive nazvaný Hospital Tracks je stejně studený jako staré nemocniční stěny. Všechny tracky Hospital 01Hospital 06, nebo Diagnosis, či Null Sekunden dýchají temnou a depresivní noční atmosférou. Oproti předešlým releasům se tedy koncepčně žádná extra změna nekoná. Některé samply se tu jednoduše opakují, ale při poslechu narazíte i na naprosto nové a originální zvuky. Dvojdesku bych však pomyslně rozdělil na dvě poloviny. Jednu melancholickou a hodně hluboko položenou. Druhou pak více energickou a také taneční. Odě desky jsou však naprosto skvěle kompatibilní s předchozími releasy Sleeparchive. Pokud se řídíte heslem, že v jednoduchosti je krása, určitě vás tohle EP dostane, pokud si však extra nelibujete v monotónosti a hlubokých tónech, nepotěší vás!

Monolake / Deadbeat - Random Brown EP
Cynosure 019
www.cynosure-recordings.com

Pokud jste se někdy zamilovali do dubových hrátek projektu Deadbeat nebo obdivujete vět tajemných ozvěn Roberta Henkeho aka Monolake, pak by Vám asi neměl uniknout jejich společný kousek Random Brown EP Deadbeat se zde představuje spíše než v dubové, tak v ryze minimalistické podobě, prostřednictvím přímočarého tanečního tracku, plného moc pěkných samplů a probublávajících zvuků. Ing. Monolake zanechal všechny předsudky tam někde v temnotách a vyrukoval se silně technoidním mutantem 555 Mix, jemuž také ani v nejmenším nechybí tanečnost a energie. Ke slovu se i v tomto případě dostanou hluboká echa a prostorové efekty. Osobně mi tenhle singl hodně, hodně sedí a už se těším až s ním poprvé vyženu nechápavé lidičky z parketu za ustavičného remcání že ten DJ hraje dneska fakt nějak divně… :)

Milanese vs. Virus Syndicate - Dead Man Walking
Planet Mu 165
www.planet-mu.com

Druhému albu warpovskému projektu Milanese předskakuje velice silný maxák Dead Man Walking, který asi vězšinu z Vás dost překvapí. Jde totiž o excelentní spojení elektroniky, hip-hopu a grimeu. Výsledkem je přitom naprosto kompaktní hudba, co osloví všechny otevřené posluchače. Dubstepový rytmus zaručuje použitelnost i v tanečnějších setech. Pro konzervativní DJs je na druhé straně o něco stravitelnější remix od známých Distance, kteří dodali ještě rozvernou basovou linku. I tak bude ale tento maxák pro mnohé oříškem. Kdo však hledá dobrou hudbu, bude určitě mile překvapen! Milanese je skvělá fuze všemožných stylů hudby!

Další díly rubriky Technoservis Nula2 najdete tady.

Recenzované tituly zakoupíte v prodejně Nula2.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016