REPORT

 

...až se ucho utrhne

Pokud jste velmi často vystavování nadměrnému hluku, můžete mít problémy se sluchem. Pokud vám začalo pískat v uších, raději navštivte lékaře. A přestaňte chodit do klubů.

 

Podle některých lékařů se od dob prvních walkmanů stále více lidem (zejména mladým) zhoršuje sluch - ztrácíme schopnost slyšet vyšší frekvence. Což se ze začátku projevuje hlavně mírným zvoněním v uších po návštěvě hlučného prostředí.

V posledních měsících se stalo módou kritizovat klub Roxy za špatný zvuk. Já se k těmto kritikám, i vzhledem k výše napsanému odstavci, nemůžu přidat. Klubeři, kterým dnes táhne na třicet (autor se k nim řadí) nebo ještě starší návštěvníci klubů, již prostě musí mít za prožitá klubová léta tak zhuntovaný sluch, že slyšet i obyčejný hlas vedle stojící osoby může být velký problém. V kombinaci s nošením walkmanu se jedná o jistou vstupenku k totálnímu ohluchnutí.

A právě proto, když přijdeme nyní do klubu, už těžko rozeznáme výšky, melodie nám splývají, beaty zní jako bychom měli v uších špunty a basy jen tak chrčí. Proto se nám zdá, že je v Roxy špatný zvuk. Je to naše chyba, ne chyba prostoru, zvukařů a bůhvíčeho ještě. Jinak by s tím přeci někdo něco dělal. Nejvyšší čas, abychom navštívili lékaře.

Flyboyeda napsal v recenzi na dvacátý osmý díl série Global Underground, který namixoval Nick Warren, že se u Nicka "střídají nálady a tempa, melancholie s euforií a instrumentální skladby s éterickými vokály", a že "atraktivita a efekt ... spočívá především v kontrastu přemýšlivých progressive house skladeb a razantněji pojatých breaků". Ano, to je Nick Warren. Ten Nick, kterého si v sobotu vychutnali jen sluchově nepostižení. Docela jim závidím.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016