REPORT

 

Čtenářský report z Paul van Dyka

Celkem podrobný report z víkendové halovky v Praze nám poslal Milan Vrobel. Přečtěte si jak si užil akci s Paul van Dykem jeden z našich čtenářů. Milanovi tímto děkujeme.

 

Je sobota, 27. 5. 2006 a uběhlo jenom pár hodin od megaakce Michael Burian and friends presents Paul Van Dyk. Opět po půl roce jsem se podíval do pražské T-mobile arény. Tuto akci nám připravil Michael Burian se servrem partyinfo.cz a s hlavním mediálním partnerem - rádiem Sunshine-live, které celou akci vysílalo živě s moderátorem večera Tillmannem Uhrmachrem (jestli bude mít na svých stránkách playlist z akce - a že většinou mívá, tak se s ním s vámi podělím). Den před akcí se v Praze uskutečnila ještě jedna party právě s tímto rádiem a s TU v hlavní roli. Oficiální warm up party proběhla v pražském clubu Celnice music bar. Už na brněnské Vibrations nás lákaly velké plakáty a už tehdy jsem si říkal že mám štěstí, když už jsem měl lístek.
Nejpopulárnější dj na celém světě a hlavní hvězda večera Paul Van Dyk mimochodem také potvrdil svou účast na letošní Loveparade a rozhodl se ještě před tím zavítat do Čech a připravit turné ve velkém stylu.

Ale od začátku - do Prahy jsem přijel krátce po poledni a překvapilo mě slunečné počasí, které už u nás při mém odjezdu nebylo (ale déšť od nás stejně během večera dorazil). Před T-mobile arénu jsem se dostavil kolem 6 hodiny a v tu dobu tam stál menší hlouček lidí. Pořadatelé měli menší problémy s organizací - to ostatně ale bývá všude. Do haly se mělo pouštět po 7 hodině večerní, ale dočkali jsme se až ve 20:15, takže jaký byl Milo Moretti vám bohužel nemůžu popsat. Jak to bylo s šatnou vám tentokrát nemůžu popsat, protože venku bylo celkem teplo ,tak jsem neměl co do té šatny dát. Dostal jsem se do první řady ihned pod pódiem a tam sem taky zůstal během celého večera, abych o nic nepřišel (zdravím všechny lidi, co byli kolem mě). V T-mobile aréně bylo všechno, co letos dělá párty dobře vydařenou akcí - světoznámé djské jméno, spolupracující s českou djskou jedničkou, neuvěřitelný světelný zážitek a další vychytávky.

U vchodu jsme také dostali speciální vydání deníku, který vychází zdarma zatím jenom po Praze (24 hodin), kde jsme se všechno o akci dozvěděli. Zhruba po půl 9 začal hrát švédský dj a nejvyhledávanější remixér současnosti (a to byla jediná chyby v novinách, protože napsali že je z německa - ale chyba se vždycky vloudí) - Steve Angelo. Začínal lidi dostávat do varu. Lidi z počátku nereagovali (ještě jich tam nebylo moc), ale jakmile zahrál remix od Eurhytmix - Sweet dreams, tak s ním začala zpívat celá aréna. Deep Dish poté to jenom potvrdili. Zkoušel lidi, co umí tím, že je roztleskával a bavil. Slyšeli jsme především house music a jeho vlastní remixy. Po půl 11 nastoupil český no.1 dj Michael Burian, který mě příjemně překvapil. Čekal jsem od něj spíš techno, než to, co včera hrál.Techno sice bylo taky, ale daleko v menší míře. Nutno dodat, že v pohrávání si s publikem byl daleko lepší než Paul Van Dyk. Lidi také častěji v prvních řadách křičeli jeho jméno, než Paulovo (Míšo,Majký....atd). Slyšeli jsme od něj největší hity současnosti od Kuffdam, Gabriel & Dresden nebo současnou nejhranější pecku od Kyau vs Albert (což je podobné Paul Van Dykovi) - Walk down. Během jeho hraní stačilo když dal ruce nahoru a celá hala to opakovala po něm. Slyšeli jsme jednu techno skladbičku také s jeho zpěvačkou Nicol. Na velkoplošné obrazovce se také promítaly záběry z jeho cest po světě. Prostě příjemné naladění na Paul Van Dyka. Na konci setu šel poděkovat svým fanouškům tím, že si s pár lidmi v prvních řadách podal ruce (taky se můžu pochlubit...) a na závěr se jim uklonil.Jelikož nedodržel stanovený  čas, tak byl v poutech odvlečen policisty z pódia.

Čekal jsem, že ihned po tom se objeví Paul Van Dyk, ale chyba. Najednou se totiž objevila show Adidas, která spíš lidi uklidnila. Příště bych ji dal špíš před Michaelem nebo až po Paulovi. Jak show skončila, tak přišel Paul. Zažil v Praze ale menší trapas, protože měl ze začátku problémy se zvukem a lidi po několika minutách začali být netrpěliví. Dokonce ukazoval na svého manažera, že se neslyší ve sluchátkách. Nakonec se vše vyřešilo a Paul mohl začít. Na začátku setu si dal jedno pivo (nevím, jestli bylo české) a spustil. Slyšeli jsme největší hity současnosti jako byly třeba hity od : Beam - On your mind, Abel Ramos - Electro fun, Coast 2 coast - Cut me, Re:Locate - Rogue, Luminary - Amsterdam, Armin Van Buuren - who is watching, CJ Stone - Shine, Nu NRG - Casino, nebo Oceanlab - Satellite. Během jeho vystoupení jsme slyšeli i některé jeho vlastní pecky a to : Paul Van Dyk feat. Second Sun - Crush, feat. Ashley - Complicated, feat Wayne Jackson - the other side. Na závěr pak ještě zazněla skladbička společně s Vega 4 - Time of our lives. Přes jeho velký úspěch nám Paul nabídl také přídavek s jedním z prvních jeho hitů - For an Angel v remixu od Marc Van Linden.To už se za gramofonky chystala česká djka Lucca, která také od Paula dostala před hraním pusu a po odeznění beatů z For an angel mohla začít hrát.

Tu jedinou jsem ale bohužel neslyšel, protože jsem se rozhodl zajít podívat na American audio stage, která byla u šaten. Tam hrál poslední z pětice djs český Drastic. Dobil mi mé "baterky" svým tvrdým technem a progressive trance. Kolem páté jsem se vrátil na hlavní stage, kde se připravoval maltský dj Joseph Armani. Bylo to příjemné zakončení večera. I když bylo brzo ráno, tak se v hale ještě tak 10 000 lidí pohupovalo. Divil jsem se, kolik akci navštívilo lidí, i přesto, že týden předtím tam byla další megaakce Transmission 2 s Arminem Van Buurenem a ještě týden předtím trance-techno party MXTronica. Přišli lidi z Německa, Polska, Rakouska, Slovenska a samozdřejmě Česka. No jo, je vidět, že taneční muzika je v kurzu. Během hraní Josepha Armaniho začal jeho manažer rozdávat "Pepovy" fotky. Akce mělo končit v 6 hodin ráno, ale nestalo se tak, protože dav nechtěl posledního dje vůbec pustit. Nestává se často, aby dj pustil dva přídavky. Po tom druhém to už ale musel "zabalit". Jakmile dozněly poslední tóny od (tuším) Kosheen, tak halou znělo "ticho".

Oficiální after party se konala tentokrát v clubu Stodio 54 na Praze 1, ale na tu už sem tentokrát neměl síly. Šel jsem proto na vlakové nádraží Praha-Holešovice, kde jsem počkal v ČD Lounge na vlak Pendolíno, které mě odvezlo do Olomouce. Zhruba kolem 13 hodiny (bohužel nebyl jiný spoj) jsem se dostal zpátky do Uničova.
Už teď se těším na další megaakci a sám se ptám, co to jenom tak bude?? Že by Loveparade? Nechte se překvapit.

Sledujte tyhle stránky pravidelně a dovíte se víc: www.chart.estranky.cz.

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
dan
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016