TISKOVKA

 

Nové číslo časopisu Tripmag

Tripmag

První číslo v roce 2002 je na světě! Pamatujete jak před léty moudří pionýrští myslitelé vedli v Pionýrské vlaštovce debaty o tom, jak budeme v tomto roce vypadat a navlékali nás do různých skafandrů, létajících talířů a meziplanetárních linek? Ruku na srdce, co máte teď na sobě...? Technologie díky bohu samozřejmě postoupila o notný kus dopředu leč všeho s Mírou a článkem Disco 2002, kde se dozvíte více. Kromě vlastního nového alba chystá Charles Webster i album svojí skupiny Presence a tak jsme pro vás připravily rozhovor. 22 všech důležitých věcí, které nás letos čekají a neměli bychom si je nechat ujít najdete v článku 20+02. Nástupce loňských CDMA bude opět největší a nejdůležitější anketou v oblasti taneční hudby a proto vybírejte z nominací pro Dance Awards 2001. Zajímá Vás, co se vloni stalo ohledně extáze a jak se za rok změnila, plus skutečná pravda o PMA?
MCs - vokalisté a rapeři jsou už nějakou dobu součástí scény a tak jsme se blíže podívali na tento nový fenomén a navíc jeden z jejich představitelů, český Usáma bin Clubin' alias MC Špína, se Vám představí v posledním vydání rubriky Natvrdo. Samozřejmě nechybí ani tradičně obsáhlé tři stránky novinek a důležitých událostí ze světa hudby, recenze na nejnovější alba, kompilace, singly, počítačové hry, filmy, DVD a Partylist - kompletní přehled těch nejdůležitějších tanečních akcí, které nás čekají v příštím měsíci.

FUTURE SOUND OF ROXY

DJ Rai deep progressive mix & DJ Lucas tech house mix

Rok 2002 je tady. Pro TRIPMAG to znamenalo několik změn. To hlavní však zůstává. Dál budeme vycházet s přiloženým tanečním CD. Vaše prosby zněly jasně. Chcete více mixů než loni, a tak jsme se rozhodli vám vyhovět. Máme pro vás na letošek připraveno 10 mixů a pohled pod pokličku napovídá, že se jedná o super jménech. Ladida, Toky, Tráva (těšte se na léto, vypadá to, že poslední pokračování mixu bude dvojCD) a samozřejmě se chystáme i na jména zahraniční. Na podzim vás například čeká Corvin Dalek a jeho wet and hard exhibice. Ale pěkně popořádku. Nejprve je tu první CD v roce plném dvojek, takže jsme se rozhodli přinést vám CD s dvěma mixy mladých nadějí z okolí nejlepšího českého klubu ROXY. Potlesk pro DJe Raie a DJe Lucase a jejich dva mixy!

RAI IN DA MIX

DJ Rai, vlastním jménem Roman Hořínek se stylově pohybuje mezi deep progressive housem a tech housem. Jeho sety jsou plné atmosférických ploch a zvuků je a je zde slyšet snaha o vytvoření specifické atmosféry. "Nejde mi o předvádění gramofonových triků ani o střídání desek v rychlých intervalech, ale především o vývoj pocitů lidí na parketu během celého setu a o to jak tyto pocity navozovat."
Rai hraje od roku 1995. Ke gramofonům se dostal v kladenském klubu C19. V roce 1997
zde získal rezidenci na tehdy nejúspěšnější noci tohoto klubu s názvem Boomerang. V té době byl silně inspirován deep houseovými labely jako Pagan, Subliminal či Glasgow Underground a stylově se pohyboval na rozmezí deep až funky houseu s prvky disco. Brzy se prosadil i v předních pražských klubech, především pak v klubu Roxy. Dnes hudebně inklinuje k právě již zmíněným tech
houseovým setům s tranceovými prvky. Této charakteristice také odpovídá asi nejlépe Raiova autorská skladba jménem Amalgamation zakončující jeho čtyřicetiminutový mix.

1. Rai - Lhasa (Original Mix)
"Melodická Lhasa je jedna z mých posledních skladeb. Docela jsem váhal jestli ji mám použít, avšak nedostatek odsouhlasených tracků rozhodl za mne a nelituji toho."

2. Backspin Boyz/Backspin Back - HD 2000 XP
První počin tohoto labelu a pro nás velká neznámá. "Zvukově nádherná skladba. Tuhle atmosféru miluji. No more comment."

3. Bill Hamel pres. Innate and Andy Moor - Barotek
"Dokonalé spojení tří velikánů anglické progressive scény. Bill Hamel vydávající na Sunkissed, Andy Moor a celé to navíc zremixovali mí velcí favoriti Blackwatch. Krásný zvuky zakomponovaný do tribal rytmíků - toť je Barotek."

4. Moshik and Zeidan - Nigh Stalker
"Co říci k této skladbě? Zavřete očička a poslouchejte. Je zde něco velmi, velmi výjimečného."

5. Cass - The Trader (Lemon 8 Inner Sanctuary Mix)
"Tady již trochu zvyšujeme energii. Tahle skladba od Casse (polovina Cass and Slide vlastnící Label Fire) mi krásně připravila půdu pro následující skladbu...."

6. Ballroom - Passenger (Marc O'Tool Remix)
Jedna z nejnašláplejších skladeb celého mixu. "Tahle věc má jinak docela přímočarou energii což nemusím tak často, ale ten nádherný vokál dělá ze skladby daleko větší pecku, nežli by byla bez něj. A navíc když sedne tak sedne." ( .. i my z ní sedíme..)

7. Sonic Infusion - Reformatted (General Midi Mix)
"Trochu paradox celého setu. General midi často remixují třeba pro Hope recordings, ale tentokrát podle mého soudu připravili nejlepší breakový remix minulého roku právě pro Sonic Infusion. Tuhle desku jsem dostal jako vysněný vánoční dar od mého velkého přítele. Nemohla chybět." (..dobrý přítel ví co dobrý přítel má rád..)

8. Rai - Amalgamation (Deep Progressive Mix)
"Amalgamation by měla ve všech svých třech podobách vyjít tento rok na nově připravovaném labelu klubu Roxy. Moc se těším." (my se taky těšíme a přejeme zdar do další tvorby..)

LUCAS IN DA MIX

V roce 94-95 přičichnul ke klubové scéně a jeho první DJské začátky okusil společně s DJem Sidecarem na nefalšované venkovské diskotéce poblíž Lucasovic letního sídla, kde hráli původně z CDs. V roce 96 si majetnější Sidecar pořídil párek gramofonů a tím začalo Lucasovo DJské terno. Nejdříve vystupovali ve společném housovém DJském tandemu, ale Sidecar stáĺe více inklinoval k technu, zatímco Lucas si užíval své housové rytmy i nadále a dnes posouvá svůj styl přes breaky, deep až k tech house. V počátcích mu hodně pomohla parta kolem Roxydust, která v něm podpořila naději a dala mu první šance ukázat svůj talent na akcích jako byli Shake či Saladas. V minulém roce se seznámil se zpěvačkou Charlie One (Ohm Square), což byl důležitý mezník v jeho kariéře. Společně vystupují v klubech po celé české republice a plánují společný rezidentní večírek. Kde? Necháme se překvapit. Atmosféru Lucasových setů si můžete vychutnat také na jeho vlastních večírcích jako je Nightphunk v plzeňském Mixu či pražský Future Soundz v Roxy.

9. Meetle Music - Payday
Nejvěrnější Lucasův deep housový label, který sleduje již od začátku a tato věc patří k jeho novějším počinům. "Zupa!" říká Lucas..

10. Ohm Square - Sole Lane (Get Fucked Remix)
Přátelé, kamarádi...co dodat? A Get Fucked? Nefalšovaný londýnský tech house a jejich nejlepší remix za poslední dobu.

11. Solo & Logan - Don't Hold Back
Tuhle desku dostal Lucas v proslulém londýnském record shopu Eukatech na Covent Garden. Zvukově hodně podobná věc jako americká parta H-Foundation. Hutně nabasovaný tech house, který zatím nehodlá Lucas vyndat ze svého record bagu. (I my doufáme, že mu tam ještě notnou chvíli vydrží..)

12. Kenneth Graham - Time To Sing
Tenhle týpek je již po dlouhou dobu pod ostřížím Lucasovým pohledem a konkrétně tato věc patří k těm nejoblíbenějším z jeho dosavadní produkce.

13. Solomonic Sound - Remember Garnett (Audio Soul Project Remix)
Věci od Solomonic Sound hraje Lucas v originálních verzích při svých deephousvých setech, ale tento remix od audio Soul Project rozhodně patří díky své klubové energii do jeho živějších setů jako je třeba právě pro Tripmag.

14. Ortus - Sonic Tide
Lucas: "Diky Víťo !! (DJ Vik. Pozn. redakce) Ukázal jsi mi jiný směr tech house v té jeho progresivnější podobě. Nebýt tebe kamaráde, nikdy bych k tomuto labelu nejspíše nepřičichl."
(I my děkujeme Vikovi, nemáš pro nás taky něco?..)

15. Big Ben's Hairy - Bi-Cyckle
Zde se skrývá londýnský Asad Rizvi a přináší svůj remix, který osloví příznivce především progresivního tech house.

16. 6400 Crew - Lovedub
Klasická podoba amerického tech house, za kterým se skrývá projekt Hipp-e & Tony.

17. Metro Area - Pina (Swag Remix)
A na závěr? "Tahle deska si najde své místo jak na začátku, ve prostřed či na konci setu. Nyní jsem si ji vybral díky své živé energií na konec a doufám, že Vám bude ještě dlouho ležet v hlavě... :)"

Text: Tripmag
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016